‹ Takaisin

Justice League

4-6
7-9
10-12
13-15
hyviä yhteistyömallejaoptimistinen

Elokuvan synopsis

Supermanin epäitsekkään teon siivittämänä Bruce Wayne, joka on saanut takaisin uskonsa ihmiskuntaan, värvää avukseen uuden liittolaisensa Diana Princen heidän kohdatessaan entistäkin vaarallisemman vihollisen. Yhdessä Batman ja Wonder Woman kokoavat pikavauhdilla supersankariryhmän, joka käy taisteluun uutta uhkaa vastaan. Vaikka koossa on nyt ennennäkemätön nippu sankareita – Batman, Wonder Woman, Aquaman, Kyborgi ja Flash – voi olla jo liian myöhäistä yrittää pelastaa maapallo katastrofaalisen hyökkäyksen kourista. (Lähde: Finnkino)

Tietoa kasvattajalle

DC:n sarjakuviin pohjautuva elokuva jatkaa aiemmissa elokuvissa (esim. Wonder WomanBatman vs. Superman) käsiteltyjen hahmojen tarinaa. Maapallon ulkopuolelta tulevaa uhkaa vastaan taistellakseen tavallisesti yksin toimivat sankarit joutuvat tekemään yhteistyötä ja siirtämään niin egot kuin keskinäiset kahnauksetkin syrjään.

Elokuvan tunnelma on merkittävästi aiempia DC:n sarjakuvaelokuvia kevyempi. Huumoria on mukana aiempaa enemmän, ja sävy on selvästi edellisiä elokuvia optimistisempi. Elokuva on siksi hyvinkin perinteinen supersankarielokuva, jossa sankarien voitokkuus ei juurikaan ole vaakalaudalla.

Optimistinen sävy on elokuvan vahvuus. Ystävyys, rakkaus ja yhteistyö ovat viime kädessä ne seikat, joiden avulla sankarit kukistavat tuhoon ja pelkoon nojaavan vihollisensa. Sävy ei muutu liian siirappiseksi, mutta yhdessä tekemisen arvo käy selväksi. Sankarien voimat täydentävät toisiaan, mikä sekin vahvistaa viestiä.

Ihmenaiselle on annettu elokuvassa paljon näkyvyyttä, ja hänestä on tehty yksi supersankarikatraan tehokkaimmista taistelijoista. Salamannopeasti liikkuva nuori mies Flash taas karsastaa väkivaltaa ja pelkää taistelua, mutta on silti ryhmän hyödyllinen jäsen. Näiltä osin elokuva rikkoo ilahduttavasti sukupuolistereotypioita.

Keskustelun tueksi

  • Elokuvan loppupuolella sekä Teräsmies että Flash lähtevät kesken taistelun pelastamaan siviilejä. Miksi?
  • Aquaman lipsauttaa kesken elokuvan, että ei oikeastaan haluaisikaan uhrautua, vaan selvitä hengissä ja jatkaa elämäänsä. Miksi hän lähtee kuitenkin mukaan tehtävälle?
  • Bruce Wayne, eli Batman, toteaa elokuvassa supervoimansa olevan sen, että hän on rikas. Mitä hän tällä tarkoittaa; onko rikkaus tosiaan supervoima?
  • Batmanin mukaan Teräsmies olisi paljon häntä parempi johtamaan ryhmää, koska Teräsmies on paljon inhimillisempi. Miksi hän sanoo näin, eikö sankarijoukon johtajaksi sopisi nimenomaan joku, joka ei tunteile?
  • Noin puolet maailman ihmisistä on naisia. Kuusihenkisestä Justice League -ryhmästä naisia on kuitenkin vain yksi, Wonder Woman. Missä ovat muut naissankarit?
Kirjoittaja: Mikko / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Justice League

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Justice League

Arvioijan ikä: 16

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 12