‹ Takaisin

Muumit Rivieralla

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Niiskuneiti on haikaillut pääsevänsä matkoille, niinpä Muumit, Niiskuneiti ja Pikku Myy päättävät lähteä seikkailulle merelle. Myrskyn jälkeinen taifuuni lennättää heidän pienen purjeveneensä Rivieralle, missä he päätyvät Le Grandin kuninkaalliseen sviittiin. Muumipappa alkaa käyttää nimeä de Muumi ja pääsee piireihin. Niiskuneiti on imarreltu kosmopoliitin playboyn liehittelystä. Pinnallista elämänmenoa vierastava Muumimamma muuttaa mustasukkaisuuden kourissa kamppailevan Muumi kanssa asumaan perheen vanhan veneen alle. Ensimmäistä kertaa perheen yhtenäisyys on vaakalaudalla. (Lähde: Nordisk film)

Tietoa kasvattajalle

Muumit Rivieralla perustuu Tove Janssonin sarjakuvaan. 1950-luvun päivälehtien kohdeyleisö oli selvästi aikuisempaa kuin Muumilaaksoon sijoittuvien romaanien, ja elokuva kunnioittaa alkuperäisteoksen henkeä. Mukana ovat sekä kuivanlempeä huumori että muumiperheen hurjastelut uhkapelien ja väkijuomien kanssa. Tyyli on varsin erilainen kuin 1990-luvun japanilaisessa Muumilaakson tarinoita -televisiotuotannossa; se kannattaa muistaa jos on tulossa katsomaan lastenelokuvaa. Janssonin luomat hahmot ja tilanteet ovat kuitenkin samastuttavia kaiken ikäisille.

Tempoltaan rauhallinen elokuva pohtii luokkaeroja, idolikulttuuria, pinnallisuutta ja oman itsensä hyväksymistä. Kukin hahmoista kokee oman lomaseikkailun, mutta lopulta jokainen haluaa palata kotiin tuttuun, turvalliseen Muumilaaksoon.

Keskustelun tueksi

  • Miksi muumit halusivat lähteä lomamatkalle Etelä-Ranskaan? Miksi he eivät lopulta kuitenkaan viihtyneet siellä?
  • Miksi Rivieralla oli vaikeaa olla oma itsensä? Mitä muumiperheen jäsenet lopulta halusivat tehdä?
  • Kuka Muumilaakson hahmoista muistuttaa eniten sinua itseäsi? Kuka vähiten?
  • Onko muumiperhe mielestäsi Muumit Rivieralla -elokuvassa erilainen kuin esimerkiksi kirjoissa tai televisiossa? Millä tavoin?
  • Tutustu myös Koulukinon Muumit Rivieralla -oppimateriaaliin!
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Muumit Rivieralla

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Muumit Rivieralla

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja