‹ Takaisin

Transformers: Viimeinen ritari

4-6
7-9
10-12
13-15
optimistinen

Elokuvan synopsis

Transformers: Viimeinen ritari horjuttaa Transformers-elokuvasarjan perustuksia ja määrittelee sankaruuden uudelleen. Ihmiset ja Transformerit ovat sodassa keskenään eikä Optimus Primea enää ole. Avain tulevaisuuden pelastamiseen on hautautuneena menneisyyden salaisuuksiin, Transformerien kätkettyyn historiaan. Maailman pelastamiseksi tarvitaan yllättävä liitto: Cade Yeager (Mark Wahlberg), Bumblebee, englantilainen lordi (Anthony Hopkins) ja Oxford-professori (Laura Haddock). Jokaisen elämässä tulee hetki, jolloin hänen on muutettava maailmaa. Transformers: Viimeinen ritari -elokuvassa ajojahdin kohteista tulee sankareita ja sankareista roistoja. Vain yksi maailma selviää: heidän tai meidän. (Lähde: Filmikamari)

Tietoa kasvattajalle

Transformers: Viimeinen ritari on Michael Bayn ohjaaman toimintaelokuvasarjan viides osa, jossa maapallon tulevaisuus on jälleen uhattuna.

Transformers-robottien historia maapallolla nivotaan länsimaisen kulttuurihistorian keskeisiin tapahtumiin ja henkilöihin, joka vaatii ainakin yleistason historiantuntemusta. Elokuvassa on myös jonkin verran humoristisia viittauksia toisiin elokuviin.

Kuningas Arthurin hovi ja pyöreän pöydän ritarit ovat merkittävä osa elokuvan tarinaa. Ritariteeman myötä elokuvassa korostetaan hyveitä, kuten uskollisuutta, oikeudenmukaisuutta, rohkeutta ja puhtautta. Keskeisessä roolissa on luottamus toiseen ulkoisista paineista huolimatta.

Elokuva sisältää kohderyhmään nähden runsaasti karkeaa kielenkäyttöä. Kaksi- ja puolituntisessa rymistelyssä taistelu- ja kaahailukohtauksia on runsaasti, mutta väkivalta kohdistuu lähinnä robotteihin, jotka pystyvät myös korjaamaan itsensä. Synopsiksessa ja trailerissa esiintyvä vastakkainasettelu kahden lajin ja kahden maailman välillä on vain lähtökohta elokuvan pääasiallisen sanoman ollessa lajien välisen rauhan ja yhteistyön puolesta.

Keskustelun tueksi

Varoitus! Sisältää spoilereita.

  • Miksi juuri Cade Yeager valittiin Transformersien amuletin kantajaksi? Mitkä ominaisuudet puolsivat häntä?
  • Mikä sai Nemesis Primen muuttamaan mielensä, palaamaan takaisin Optimus Primeksi ja auttamaan pelastamaan maan vaikka se tarkoittikin hänen oman planeettansa tuhoa?
  • Mikä merkitys on lojaaliudella elokuvassa? Millä eleellä robotit ja ihmiset jatkuvasti ilmensivät tätä?
  • Mikä Izabellan ja Caden toiminnassa ja suhtautumisessa Autobotteihin sai nämä luottamaan heihin?
  • Mitä mieltä olit Cade Yeagerin kaksijakoisesta tehtävästä? Hän oli valinnut Transformerien pelastamisen ja lainsuojattoman elämän vaikka se tarkoittikin, että hän ei voinut olla yhteydessä tyttäreensä. Tytär halusi hänen lopettavan. Cade kuitenkin koki, että hänen oli pakko jatkaa työtään.
Kirjoittaja: Saara / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Transformers: Viimeinen ritari

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Transformers: Viimeinen ritari

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja