‹ Takaisin

Ella Bella Bingo

4-6
7-9
10-12
13-15
hyvää vuorovaikutustaselkeä

Elokuvan synopsis

Ella Bella ja hänen paras ystävänsä Henri valmistelevat koko naapurustolle sirkusesitystä, jonka yllätysnumerona on jännittävä taikatemppu. Mutta kun lähistölle muuttaa uusi poika Joni, kaikki muuttuu. Henri ihailee uutta tulokasta ja hänen hienoja tavaroitaan, ja Ella huomaa jäävänsä ulkopuoliseksi. Kun Ella pyytää Henriä valitsemaan kuka hänen paras kaverinsa on, Henri karkaa eikä häntä löydy mistään. Nyt Ellan on tehtävä yhteistyötä Jonin kanssa löytääkseen Henrin, pelastaakseen sirkusesityksen ja ennen kaikkea heidän ystävyytensä. Ella Bella Bingo on lämmin ja hauska koko perheen elokuva, joka on täynnä vauhtia ja jolla on tärkeä sanoma. Polkupyöräseikkailun lomassa kolme kaverusta huomaa, miten taianomaista ystävyys voi olla. (Lähde: Finnkino)

Tietoa kasvattajalle

Hyväntuulisen ja värikkään Ella Bella Bingo -animaation tarina rakentuu keskeisten kaveritaitojen ympärille. 

Parhaat ystävät Ella ja Henri antavat mielikuvituksen lentää ja valmistelevat sirkusesitystä, mutta kaveruus joutuu koetukselle, kun naapuriin ilmestyy uusi, kiinnostava lapsi. Sekä Ella että Henri joutuvat pohtimaan ystäväkateutta, kilpailua kaverisuhteissa ja sitä, millainen on hyvä ystävä. Elokuvan mittaan lapset opettelevat kaverin jakamista, neuvottelua sekä tunteista ja ajatuksista puhumista.

Pienen katsojan on helppo tarttua elokuvan optimismiin ja selkeään tunneilmaisuun. Elokuvassa etsitään kadonnutta ystävää ja vieraillaan muun muassa huvipuistossa, mutta jopa lyhyt kummitusjunakohtaus on toteutettu turvallisesti ilman intensiivisimpiä elokuvakerronnan keinoja. Norjalaiseen lastenohjelmaan perustuvassa elokuvassa on lisäksi turvallisia aikuisia ja hauskoja eläimiä (kuten pieraiseva koira).

Keskustelun tueksi

  • Millainen on hyvä ystävä? Millainen ystävä sinä olet? Onko joskus vaikeaa olla hyvä ystävä?
  • Miten Ella, Henri ja Joni sopivat riitansa elokuvassa?
  • Mitä BINGO tarkoittaa ja miten se liittyy elokuvaan?
  • Miten Ella elehtii, kun hän saa idean tai oivalluksen? Tarkkaile elokuvan aikana.
  • Onko kavereita vaikea saada? Miksi Jonilla ei ollut kavereita ennen kuin hän saapui Ellan kaupunkiin? 
  • Miksi Joni sai vanhemmiltaan hienon, kalliin polkupyörän? Voivatko tavarat tuoda onnea?
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Ella Bella Bingo

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Ella Bella Bingo

"Hyvä, kaveri- ja tunnetaitoja käsittelevä elokuva, joka soveltuu myös perheen pienimmille. Tärkeitä teemoja ja vakavia aiheita käsitellään lapsentasoisesti, ja elokuvan eläin- ja ihmishahmot ovat hauskoja."

Arvioijan ikä: 25

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 4

Virheellistä kieltä

"En katsonut elokuvaa kokonaan enkä sataprosenttisesti. Se, mikä heti ärsytti, oli huono suomen kieli. Itsekään en toki ole täydellinen, mutta ei pitäisi olla suomennoksessa/puheessa perusvirheitä: SAMANLAISEMPI!!! Erilainen, samanlainen sisältävät itsessään vertailumuodon, ei enää lisätä komparatiivi-päätettä. Joitakin poikkeuksia erilainen-sanassa on, mutta niitä ei mielestäni tarvitse osata/käyttää. Siis erilainen kuin, samanlainen, samanlaisia jne."
Voi järkytys taas!

Arvioijan ikä: 50

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 10

"Herttainen, Pikku Kakkoseen tottuneelle hyvä."

Arvioijan ikä: 29

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 4© Koulukino 2024