‹ Takaisin

Max

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Max on koskettava kertomus entisestä merijalkaväen palveluskoirasta, joka kotiutetaan Afganistanista traumatisoituneena sen isännän kaaduttua taistelussa. Kotiin päästyään ainoa ihminen, johon se ottaa kontaktia on entisen isäntänsä pikkuveli Justin, joten perhe adoptoi koiran. Mutta Justinilla on omiakin ongelmia, eikä häntä kiinnosta ottaa vastuuta veljensä häiriöityneestä koirasta. Max saattaa kuitenkin olla Justinin ainoa toivo selvittää mitä oikeasti tapahtui sinä päivänä, kun hänen veljensä kuoli rintamalla. Ystävänsä Carmenin avulla Justin alkaa arvostaa koirakumppaniaan ja Justinin kasvava luottamus Maxia kohtaan auttaa nelijalkaista veteraania kuntoutumaan. Yhdessä he selvittävät mysteeriä, joka on vaarallisempi kuin he osasivat kuvitellakaan, mutta löytävät samalla toisistaan uuden parhaan ystävän. (Lähde: SF Film)

Tietoa kasvattajalle

Max on yhtä aikaa arkinen tarina ja jännittävä seikkailu, joka tarjoaa samastumisen kohteita teini-ikäisille. Elokuva käsittelee tärkeitä teemoja, kuten toisen kunnioittaminen, rehellisyys sekä ystävyyden, perheen ja yhteistyön merkitys.

Päähenkilö Justin on aivan tavallinen, amerikkalainen teinipoika, jonka elämään kuuluvat tietokonepelit ja kaverit. Justin hakee paikkaansa perheessä ja kamppailee mustasukkaisuuden tunteiden ja vastuuttomuuden kanssa. Myllerrys ilmenee välinpitämättömyytenä ja kapinoimisena erityisesti sota-alueella työskentelevää isoveljeä ja veteraani-isää kohtaan. Kasvun mahdollisuus tarjoutuu, kun työtehtävissä menehtyneen veljen työpari, sotatraumoista kärsivä Max-koira, saapuu perheeseen.

Elokuvan koiratappelut, takaa-ajokohtaukset ja ammuskelut voivat ahdistaa herkimpiä katsojia. Toimintakohtauksista huolimatta tärkein viesti on, että kaiken ikäisillä ihmisillä on tarvetta ja valmiuksia kehittyä ihmisinä läpi elämän. Erityisen hyvin tämä näkyy isän ja pojan välisen luottamuksen kasvuna elokuvan myötä.

Keskustelun tueksi

  • Elokuva herättää pohtimaan sankaruuden määritelmää sekä vastakohtaisuuksia kuten hyvä-paha, oikein-väärin, vastuullinen-vastuuton. Mitä sankaruus tarkoittaa? Millainen on sankari? Kuka elokuvassa on lopulta sankari?
  • Onko tarinan loppuratkaisu ”paha saa palkkansa” -ajatuksella mielestäsi oikeudenmukainen? Minkälaisen lopun olisit itse rakentanut elokuvalle?
  • Miten Justinin roolihahmo kehittyy elokuvan edetessä?
  • Miten lemmikin tulo perheeseen voi vaikuttaa perheenjäsenten välisiin suhteisiin?
  • Miten Justinin meksikolaistaustaiset ystävät Chuy ja Carmen on esitetty elokuvassa? Onko sinulla itselläsi ystäviä eri kansalaisuustaustoista?
  • Justinin perhe on isänmaallinen. Miten isänmaallisuus näkyy elokuvassa? Entä miten amerikkalainen kulttuuri näkyy elokuvassa? Mitä eroja huomaat sen ja oman kulttuurisi välillä – entä mitä yhtäläisyyksiä?
Kirjoittaja: Riikka / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Max

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Max

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024