‹ Takaisin

Wonder

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Poikkeava ulkonäkö on aiemmin estänyt August Pullmania menemästä tavalliseen kouluun, mutta aloittaessaan viidennen luokan hänestä tulee mitä odottamattomin sankari. Samalla kun Auggien perhe, luokkakaverit ja koko yhteisö kamppailevat myötätunnon ja hyväksynnän kanssa, Auggien epätavallinen matka yhdistää kaikki ja todistaa, ettei ole mahdollista sulautua joukkoon, kun on syntynyt erottumaan. R.J. Palacion menestyskirjaan perustuvan elokuvan pääosissa nähdään Julia Roberts, Jacob Tremblay ja Owen Wilson. (Lähde: Nordisk Film)

Tietoa kasvattajalle

Auggie on geenivirheen takia erilaiselta näyttävä poika, joka on tähän asti käynyt kotikoulua äitinsä opetuksessa. Nyt hän on aloittamassa viidennen luokan aivan tavallisessa koulussa, ja koko perhettä jännittää, kuinka Auggie tullaan ottamaan vastaan.

Elokuvan teemoja – kiusaamista, erilaisuuden hyväksymistä ja ystävyyttä – käsitellään elokuvassa lämminhenkisesti mutta melko kepeästi, pakahduttavaa tuskaa ja draamaa välttäen.

Tapahtumia käydään läpi usean henkilön näkökulmasta. Oman jaksonsa saavat päähenkilö Auggien sisko Via, Vian ystävä Melanie ja Auggien ensimmäinen ystävä koulussa, Jack. Näkökulmanvaihdos auttaa katsojaa ymmärtämään tapahtumia useammalta kantilta ja herättää empatiaa kaikkia henkilöitä kohtaan. Vaikeuksia kohtaavat kaikki, olivatpa he sitten eri näköisiä tai eivät.

Elokuva ei ole erityisesti lapsille suunnattu, mutta sopii sisältönsä puolesta kouluikäisillekin.

Lemmikkiperheiden voi olla hyvä tietää, että Auggien perheen koira kuolee elokuvassa. Tapahtumaan ei liity suurta dramatiikkaa.

Keskustelun tueksi

  • Oletko joskus nähnyt, että jotakuta kiusataan poikkeavan ulkonäön takia? Miltä se sinusta tuntui?
  • Pohdi, miksi Julian kiusaa Auggieta.
  • Miten Julianin äiti suhtautuu asiaan, kun Julian jää kiinni kiusaamisesta? Miksi hän suhtautuu niin kuin suhtautuu?
  • Elokuvan puolivälissä Jack, Auggien ensimmäinen ystävä koulusta, kertoo kuinka Auggien ulkonäkö on muuttunut hänelle yhdentekeväksi. ”Hänen kasvoihinsa tottuu.” Kuinka nopeasti sinä totuit Auggien kasvoihin elokuvaa katsoessasi?
  • Kiusaamista vastaan on usein vaikeaa nousta, koska puuttumalla asiaan saattaa joutua itsekin kiusatuksi. Mitä arvelet, kuinka Jack ja Summer uskalsivat ryhtyä Auggien ystäviksi?
  • Miksi isosisko Via väitti poikaystävälleen olevansa ainoa lapsi?
  • Miksi Miranda ei enää soitellut Vialle? Miten Miranda olisi voinut toimia toisin?
Kirjoittaja: Saara / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Wonder

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Wonder

Wonder

"Perhen pitäisi tietää kiusaamisesta"
Elias

Arvioijan ikä: 19

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 3© Koulukino 2024