‹ Takaisin

Call Me by Your Name

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Call Me by Your Name on sensuelli ja ajaton ensirakkauden kuvaus. On kesä 1983 Pohjois-Italiassa ja 17-vuotias amerikkalais-italialainen Elio viettää päivänsä perheensä 1600-luvulla rakennetussa villassa klassista musiikkia soittaen ja sovittaen, lukien ja flirttaillen ystävänsä Marzian kanssa.

Eliolla on läheinen suhde isäänsä, joka on kreikkalais-roomalaiseen kulttuuriin erikoistunut professori, ja äitiinsä, joka on kääntäjä. Elio on saanut varttua korkeakulttuurin upeimpien saavutusten keskellä aurinkoisen Italian kuvankauniissa ympäristössä. Vaikka Elion sivistys ja älykkyys antavat hänestä kuvan ikäänsä vanhempana, on hän kuitenkin vielä melko viaton ja kokematon – erityisesti sydämen asioissa.

Eräänä päivänä komea amerikkalainen Oliver saapuu Elion isän tutkimusassistentiksi. Italian auringon polttavassa paahteessa Elion ja Oliverin välillä heräävä intohimo leimahtaa liekkeihin ja kuumat kesäpäivät muuttavat heidän elämiensä kulun lopullisesti.

Elokuva perustuu André Acimanin romaaniin. (Lähde: Walt Disney Studios Motion Pictures Finland)

Tietoa kasvattajalle

Call Me by Your Name on elokuva 17-vuotiaan Elion ensirakkaudesta ja seksuaalisuudesta. Tunteiden aallokossa pohditaan monia nuorelle tyypillisiä kysymyksiä kuten olenko normaali, mitä rakkaus on ja kelpaanko tällaisena kuin olen.

Elokuva ottaa todesta nuoren päähenkilönsä tunteet, sydänsurut ja kasvukivut. Myös Elion vanhemmat kohtelevat häntä kypsästi. Elio ei juuri peittele seksikokeilujaan ystävänsä Marzian kanssa. Sen sijaan Elion ja Oliverin vilpittömän intohimoinen rakkaus jää piiloon ympäröiviltä ihmisiltä, sillä sitä varjostaa huoli kielletystä suhteesta.

Lue lisää esimerkiksi Common Sense Median arviosta!

Keskustelun tueksi

  • Elion isä ohjeistaa, että suruaan ei kannata tukahduttaa, sillä se tappaisi myös ilon. Mitä mieltä olet tästä ohjeesta, ja kuinka sitä voisi toteuttaa?
  • Oliko elokuvan loppu (varsinkin Elion isän neuvon huomioiden) mielestäsi onnellinen?
  • “Puhua vai kuolla”, elokuvassa kysytään. Miksi puhuminen voi olla vaikeaa? Miksi Elion on välillä vaikea ymmärtää tai ilmaista tunteitaan?
  • Kohteleeko Elio mielestäsi reilusti Marziaa?
  • Ovatko Elion vanhemmat mielestäsi hyviä vanhempia?
  • Elokuva sijoittuu 1980-luvulle. Vaikuttaako se mielestäsi elokuvan tapahtumiin, miljööseen tai tunnelmaan?
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Call Me by Your Name

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Call Me by Your Name

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja