Loppu­tekstien jälkeen

Elokuvaelämys ei pääty lopputeksteihin!

Sinun aivoissasi tapahtuu paljon, kun katsot elokuvan. Ajatukset jatkuvat vielä senkin jälkeen, kun elokuva on jo päättynyt. Mitä sinä teet lopputekstien jälkeen?

Tältä sivulta löydät Media-avaimen ideoita ja tehtäviä, joita voit tehdä ennen elokuvan katsomista tai sen jälkeen. Saatat törmätä tehtäviin myös lähimmässä elokuvateatterissasi! 

Uusimmat tehtävät

Kaikki tehtävät

 

Vanhemmille ja kasvattajille

Tietoa hankkeesta

Koulukinon Media-avain toteutti vuonna 2022 hankkeen, joka tukee 7—11-vuotiaiden lasten aktiivista katsojuutta elokuvan äärellä. Hankkeessa vahvistettiin etenkin elokuvateatterissa vierailevien lasten elokuvanlukutaitoa ja osallisuutta elokuvakulttuurissa.

Nuorelle elokuvateatteriyleisölle tuotettiin tehtäviä ja materiaaleja, jotka kannustavat katsomaan elokuvaa aktiivisella otteella ja puntaroimaan nähtyä jälkikäteen muun muassa vapaan leikin, keskustelun ja luovan toiminnan kautta.

Hanketta pilotoitiin vuonna 2022 valituissa elokuvateattereissa eri puolilla Suomea Jenny ja Antti Wihurin rahaston tuella. Hankkeen etenemistä voi seurata tämän sivun lisäksi Media-avaimen somekanavilla sekä aihetunnisteella #lopputekstienjälkeen.