‹ Takaisin

007 Spectre

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Arvoituksellinen viesti menneisyydestä saa James Bondin lähtemään yksin Mexico Cityyn ja sieltä Roomaan, missä hän tapaa pahamaineisen rikollisen kauniin ja kielletyn lesken, Lucia Sciarran. Bond soluttautuu salaiseen kokoukseen ja paljastaa SPECTRE:nä tunnetun, uhkaavan järjestön olemassaolon.

Sillä välin Lontoossa Max Denbigh, Kansallisen turvallisuuden keskuksen uusi johtaja, kyseenalaistaa Bondin toimet ja myös M:n johtaman MI6:n merkityksen. Bond värvää salaa Moneypennyn ja Q:n avukseen etsimään käsiinsä Madeleine Swannin, vanhan vihollisensa Mr Whiten tyttären, joka voi ehkä auttaa SPECTRE:n verkoston selvittämisessä. Uskaltautuessaan kohti SPECTRE:n ydintä Bondille selviää kylmäävä yhteys itsensä ja etsimänsä vihollisen välillä. (Lähde: SF Film Finland Oy)

Tietoa kasvattajalle

007 Spectre on James Bond -elokuvasarjan 24. osa. Bond on käsite, instituutio ja vahva brändi, joka edustaa luksusta ja tietynlaista miesihannetta. Agentti 007 on aina moitteettomasti pukeutunut, hyväntuoksuinen ja tappaa tehokkaasti, turhia kyselemättä. Brändiä on modernisoitu varovasti vuosien mittaan, mutta elokuvasarjan olennaiset elementit – intensiiviset toimintakohtaukset, erikoisvarustellut kynät ja kellot, luodinkestävät autot, kohtalokkaat naiset ja psykopaattikonnat – pysyvät edelleen.

Vaikka James Bond näyttää toimivan itsenäisesti, hän ei pärjäisi ilman taustajoukkojaan. 007 Spectre sivuaakin luottamusta ja yhteistyötä. Elokuvan väkivalta on usein kamppailua elämästä ja kuolemasta, mutta myös heikosti perusteltua, välillä sadististakin väkivaltaa riittää. 007 Spectre sisältää myös kidutusta sekä yhden itsemurhan.

Keskustelun tueksi

  • 007 Spectren tarinan motiiveja ovat valvonnan jatkuva lisääntyminen ja maailmaa hallitseva eliitti. Viihteellisyydestä huolimatta kannattaa pohtia omia tietosuojakäytäntöjään, mielipiteitään valvonnan turvallisuudesta ja kannattavuudesta sekä sitä, millaisiin asioihin voi itse vaikuttaa elämässään.
  • Bond-elokuvat ovat olleet tuotesijoittelun uranuurtajia. Agentti 007 juo tietynmerkkisiä juomia ja ajaa tietynmerkkisillä autoilla. Myös mainossijoittelu on Bondeissa tavallista: esimerkiksi eräässä Kuuraketin (1979) kohtauksessa 007 ajaa autollaan 7Upin, Marlboron, British Airwaysin ja Seikon kadunvarsimainosten ohi. Huomasitko tuotesijoittelua tai mainossijoittelua Spectressä? Jos et bongannut yksittäisiä tuotemerkkejä, voit miettiä, mikä tyyppisiä tuotteita Bond “mainostaa”.
  • Miksi James Bondin hahmo on niin suosittu? Mikä tekee Bondista ylivertaisen sankarin? Mihin hänen charminsa perustuu? Miksi naiset lankeavat hänen pauloihinsa?
  • Lue lisää Bond-elokuvien mies- ja naiskuvista ja elokuvabrändistä Koulukinon 007 Skyfall -oppimateriaalista.
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta 007 Spectre

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta 007 Spectre

"Paras Bond leffa. Daniel Craig paras Bond näyttelijä. Elokuvan konna yksi parhaista Bond pahiksista ! JAMES BOND WILL RETURN!"
Nimetön

Arvioijan ikä: 16

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 13© Koulukino 2024