‹ Takaisin

5. aalto

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Elokuvassa 5. aalto neljä toinen toistaan hurjempaa hyökkäysaaltoa on pyyhkäissyt tuhoisasti maapallon yli. Maailmassa, jota hallitsevat pelko ja epäluottamus, pakomatkalla oleva Cassie (Chloë Grace Moretz) yrittää epätoivoisesti pelastaa pikkuveljensä. Valmistautuessaan väistämättömään ja lopullisesti kaikesta selvää tekevään viidenteen aaltoon, Cassie yhdistää voimansa erään nuoren miehen kanssa, josta voi muodostua hänen viimeinen toivonsa – jos nuorukaiseen vain voi luottaa. (Lähde: Filmikamari)

Tietoa kasvattajalle

5. aalto kuuluu samaan synkkäsävyisten tieteisfantasiaelokuvien joukkoon kuin Nälkäpeli-, Outolintu- ja Labyrintti-sarjat. Elokuvassa joukko nuoria ja jopa lapsia kamppailee eloonjäämisestä maailmanlopun jälkeisessä ajassa ja perinteisen hengissäsäilymisen lisäksi he joutuvat taistelemaan pahuuden puolelle kääntyneitä aikuisia vastaan. Nuoret joutuvat selviämään tukeutumalla toisiinsa ilman aikuisten apua, sillä monen vanhemmat ovat kuolleet maapalloa tuhoavissa “aalloissa”.

Elokuvassa alkuperäinen, selittämätön uhka tulee avaruudesta, mutta pian tuhosta selviytyneet ihmiset kääntyvät toisiaan vastaan, sillä avaruudesta tulleet alienit voivat tekeytyä ihmisiksi. Ihmiset, jopa lapset, tappavat toisiaan ja käyttävät raa’aksi kääntyvää väkivaltaa. Tunnelma voi olla nuorille katsojille ahdistava, sillä luotettavaa aikuista tai turvallista tahoa ei tunnu olevan millään suunnalla. Se kuitenkin tarjoaa ihmissuhdemalleja nuorten ja lasten tukiessa toisiaan tutun maailman romahtaessa.

Elokuvassa nähdään myös pientä teiniromanssia, kun Moretzin esittämä keskushahmo ensin ihastuu koulukaveriinsa ja lopulta salaperäiseen, hänet tappajilta pelastavaan nuorukaiseen.

Keskustelun tueksi

  • Oikeassakin elämässä lapset voivat joutua eroon vanhemmistaan sodan melskeessä tai jopa kokonaan menettää vanhempansa. Keskustelkaa siitä, millaisia olisi jäädä täysin yksin ja mitä silloin voisi tai kannattaisi tehdä.
  • Elokuvan tapaan myös oikeassa elämässä jotkut maat kouluttavat lapsisotilaita. Keskustelkaa siitä, mitä tämä tarkoittaa.
  • Miksi avaruudesta tulleet oliot halusivat tuhota ihmisiä maapallolta ”aalloissa”?
  • Kuka on elokuvan sankari? Miten sankari määritellään? Voiko pahoja tekoja tehneestä ihmisestä tulla sankari?
Kirjoittaja: Helinä / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta 5. aalto

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta 5. aalto

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024