‹ Takaisin

Aavepoika

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Kasvopuoli gangsteri pitää koko kaupunkia pelon vallassa ja poliisi Alexin täytyy pysäyttää pahantekijä. Harmi kyllä Alex loukkaantuu vakavasti ajaessaan roistoa takaa ja joutuu kenttätyöstä sairaalavuoteen omaksi. Onneksi Alexin sairaalakumppaniksi sattuu yksitoistavuotias Léo – aavepoika, joka pystyy ajatuksen voimalla poistumaan kehostaan ja lentämään näkymättömänä läpi seinien, sinne minne tahto vie. Kiitos Léon ja Maryn, Alexin salaisen ihastuksen, poliisi pystyy nyt jatkamaan työtänsä. Léo toimii nimittäin Alexin silminä, jalkoina ja monella tapaa myös suojelusenkelinä. (Lähde: Finnkino)

Tietoa kasvattajalle

Ranskalainen piirrosanimaatio yhdistää syöpäsairaan Léon tarinan kovaksikeitettyyn poliisijännäriin. Pojan sairaus on haaste paitsi hänelle itselleen, myös hänen äidilleen, isälleen ja pikkusiskolleen. Léon selviytymiskeinona toimii elokuvan fantasiaelementti eli hänen kykynsä irtautua ruumiistaan, liihotella suurkaupungin yllä, lipua seinien läpi ja patistaa muita ruumiistaan irtautuneita potilaita takaisin kehoonsa ja toipumaan. Rikoksen selvittäminen yhdessä kulmikkaan Alex-poliisin ja sisukkaan Marie-toimittajan kanssa vie kuitenkin suuremman osan valkokangasajasta kuin sairauden kohtaaminen ja sen käsittely.

Dekkarielementit ammentavat tyylinsä film noirista, joten mukana on nyrkkitappelua, sateisia öitä satama-alueella, aseella uhkaamista ja kuivaa huumoriakin. Léon kasvukertomuksen myötä tarinassa on myös urheuden ja uhrautumisen teemoja.

Keskustelun tueksi

  • Oletko nähnyt muita elokuvia, joissa jahdataan rikollisia? Onko Aavepoika erilainen vai samanlainen kuin muut näkemäsi elokuvat?
  • Oliko Aavepoika mielestäsi väkivaltainen? Olisiko elokuva ollut erilainen, jos se olisi näytelmäelokuva eikä animaatio?
  • Jos pystyisit muuttumaan näkymättömäksi ja kulkemaan seinien läpi kuten Léo, mitä tekisit?
  • Miten Léon läheiset suhtautuvat hänen sairauteensa? Entä Léo itse? Mitä merkitystä sillä on, miten suhtautuu omaan tai läheisen sairauteen?
  • Kuka oli mielestäsi elokuvan sankari? Miksi?
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Aavepoika

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Aavepoika

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024