‹ Takaisin

Aerobics: a love story

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Marialla on kehitysvamma ja siksi hän asuu ylivarjelevan siskonsa Helenin kanssa. Yhtenä päivänä Maria tapaa masentuneen TV-tuottajan, Jannen. He aloittavat rakkausuhteen salaa. Juuri tätä Maria on odottanut – sitä tavallista elämää, rakkautta ja kumppanuutta – mutta kehitysvamman takia rakastunutta paria kohdellaan eri tavalla. (Lähde: KinoScreen Illusion ltd)

Tietoa kasvattajalle

Aerobics: a love story haastaa ajattelemaan – sekä nuoren, että aikuisen katsojan. Elokuva tulee lähes dokumentaarisen tuntuisella kuvauksellaan ja arkisilla henkilöhahmoillaan hyvin lähelle katsojaa, mikä on keskeinen osa elokuvan viehätystä. Se on positiivista myös kehitysvammaisuuden käsittelyn kannalta. Kehitysvammaisuuden kuten muidenkin vähemmistöaiheiden kohdalla on arvokasta, jos vieraalta aiheelta voidaan riisua toiseuden tuntua, sillä se edistää pelkojen, ennakkoluulojen ja syrjinnän purkamista.

Elokuvan tyyliin ja aiheeseen liittyy kuitenkin myös vaara, että päähenkilöiden erilaisuudesta tulee naurun aihe. Elokuvan lakoninen tyyli nimittäin tuo mieleen kuivalle huumorille perustuvien komedioiden (esimerkiksi Napoleon Dynamiten) kerronnan, mikä saattaa ohjata katsojan suhtautumista tutuille urille, joilla huumori perustuu nimenomaan henkilöiden erikoisuudelle nauramiselle. Nuoren kanssa voikin olla tarpeen keskustella siitä, mihin elokuvan humoristisuus perustuu.

Keskustelun tueksi

  • Miten elokuva suhtautuu päähenkilöidensä erilaisuuteen? Kenen tai keiden näkökulmasta kerronta mielestänne tapahtuu? Käsitteleekö elokuva mielestänne kehitysvammaisuutta hyvin?
  • Marian sisko ei suhtaudu myötämielisesti Marian ja Jannen suhteeseen. Miksi? Onko kehitysvammaisella oikeus rakkauteen, seksiin ja seksuaalisuuteen? Miksi kehitysvammaisten seksuaalisuus on tabu?
Kirjoittaja: Pihla / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Aerobics: a love story

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Aerobics: a love story

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024