‹ Takaisin

After

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

After on tarina Tessasta; ahkerasta opiskelijasta, velvollisuudentuntoisesta tyttärestä ja uskollisesta tyttöystävästä, joka aloittaa ensimmäisen opiskeluvuotensa collegessa. Tessalla on tarkat suunnitelmat tulevaisuutensa suhteen, mutta ne muuttuvat, kun hän tapaa tumman ja salaperäisen Hardin Scottin. Hardinin vetovoimainen kapinallisuus saa Tessan kyseenalaistamaan itsensä ja hänen valintansa elämänsä suhteen. Elokuva perustuu Anna Toddin samannimiseen romaaniin. (Lähde: Nordisk Film)

Tietoa kasvattajalle

Päähenkilö Tessa on juuri ylittänyt aikuisuuden kynnyksen, muuttanut pois kotoa ja aloittanut collegen. Opiskelijaelämä haastaa suoraselkäistä ja kypsän oloista Tessaa erityisesti luentosalien ulkopuolella. Kapinallinen kämppäkaveri Steph ottaa Tessan avosylin vastaan, mutta kaupanpäällisinä tulevat monenlaiset houkutukset, joista suurin on vaarallinen hurmuri Hardin.

Elokuva keskittyy Tessan ja Hardinin väliseen draamaan, rakastumiseen ja kommunikaatiovaikeuksiin, mutta kertaa samalla myös kasvuun liittyviä teemoja. Tessa löytää itsensä mokien kautta ja pitää kiinni oikeudestaan kieltäytyä asioista joihin hän ei ole valmis tai joita hän ei halua, olipa kyse sitten tuntemattoman suutelemisesta kotibileissä, huumeista tai ekasta kerrasta oman poikaystävän kanssa.

Keskustelun tueksi

  • Elokuvassa viitataan kuuluisiin rakkausromaaneihin (esim. Humiseva harju, Ylpeys ja ennakkoluulo) ja näiden käsitykseen rakkaudesta. Mitä rakkaus on? Miten After käsittelee rakkautta?
  • Mihin Hardinin ja Tessan suhde mielestäsi perustuu? Mitä hyvää siinä on? Entä mitä puolia voisi korjata tai jättää pois?
  • Millä tavoin Hardin ilmaisee ajatuksiaan ja tunteitaan? Kuinka hän voisi parantaa kommunikaatiotaitojaan?
  • Millainen suhde Tessalla on äitiinsä? Mistä välirikko johtuu ja korjaantuuko se tarinan aikana?
  • Millaisina tyyppeinä Tessan kämppis Steph ja tämän ystävät esitetään? Ovatko he mielestäsi myönteisiä vai kielteisiä hahmoja? Haluaisitko viettää aikaa heidän kanssaan? Millainen rooli heillä on tarinan kannalta?
  • Millä tavoin Tessa mielestäsi kasvaa tai muuttuu tarinan aikana?
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta After

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta After

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2023