‹ Takaisin

Ailo - Pienen poron suuri seikkailu

4-6
7-9
10-12
13-15
ajatuksia herättävälämminhenkinenympäristötietoinen

Elokuvan synopsis

Kaiken ikäisille tehty luontoseikkailu kertoo villin Ailo-poron selviytymistarinan ensimmäisellä vuoden kestoisella vaelluksellaan. Sen aikana suloisesta pikkuvasasta kasvaa uljas nuorukainen. Koko perheen elokuvan teemoina ovat lapin luonto, kesyttämätön erämaa sekä ikuinen äidin rakkaus, jonka ansiosta Ailo uskaltautuu seikkailuun yhdessä muiden villieläinten kanssa.

Ailo – pienen poron suuri seikkailu on suomalaisen MRP Matila Röhr Production Oy:n ja ranskalaisen Borsalino Productionsin tuottama fiktiivinen koko perheen luontoelokuva, joka on lajityypiltään sukua ranskalaisille luontoelokuville, kuten Pingviinien matka, Mikrokosmos ja Siivekäs muutto. Elokuva on kuvattu lapissa ja siinä näkyy vahvasti MRP:n tuottamien suomalaisten Metsän tarina ja Järven tarina -elokuvien ja niiden tekijöiden kädenjälki. (Lähde: Nordisk Film)

Tietoa kasvattajalle

Dokumentin tyylikeinoja käyttävä mutta silti fiktiivinen kertomus poronvasasta sopii niin isoille kuin pienille katsojille. Oikeiden eläinten tähdittämää tarinaa vie eteenpäin tapahtumia kommentoiva kertojaääni. Porot eivät puhu, vaikka ne muuten onkin esitetty varsin inhimillisinä, ikään kuin satuhahmoina.

Elokuvassa nähdään hauskoja eläimiä ja jylhiä Lapin maisemia. Mukana on myös luonnon raadollinen puoli. Vasaa uhkaavat sen elämän ensihetkistä alkaen monet vaarat emon hylkimisestä petojen uhkaan. Luonnonvalinta ja eläinten tapa metsästää toisiaan tuodaan monta kertaa esiin, mikä selittää elokuvan seitsemän vuoden ikärajan.

Tarina opettaa fiktiivisyydestään huolimatta monia asioita eläinten elämästä sekä kannustaa suojelemaan ja kunnioittamaan luontoa. Tekijät ovat osin samoja kuin elokuvissa Metsän tarina ja Järven tarina.

Keskustelun tueksi

  • Miksi porojen on opittava kävelemään ja juoksemaan viidessä minuutissa?
  • Miten ihmisten ja villieläinten elämät eroavat toisistaan? Entä villieläinten ja lemmikkien?
  • Millainen rooli emolla oli Ailon elämässä? Miten rooli muuttui vuoden kuluessa?
  • Miten ihminen mielestäsi esiteltiin elokuvassa?
  • Miksi luontoa täytyy suojella?
Kirjoittaja: Jenni / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Ailo - Pienen poron suuri seikkailu

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Ailo - Pienen poron suuri seikkailu

Koskettava ja jännittävä elokuva

"Upea kuvanlaatu ja tarina. Tekijät ovat olleet kärsivällisiä elokuvan suhteen. Propsit siitä! Vaikka elokuva käsittelee myös luonnon haasteita ja vaaroja, niin kaikki raaka materiaali on jätetty pois. Sen ansiosta elokuva sopii myös pienimmille. 7 on hyvä ikäraja."
Luontoäiti

Arvioijan ikä: 23

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 7© Koulukino 2024