‹ Takaisin

Alvin ja pikkuoravat reissussa

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Vallattomat pikkuoravat palaavat valkokankaille neljättä kertaa. Lukuisien väärinymmärrysten summana Alvin, Simo ja Tero uskovat rakkaan ”isähahmonsa” Daven kosivan tyttöystäväänsä työmatkalla, ja hylkäävän heidät. Pikkuoravilla on kolme päivää aikaa estää Daven kosinta, eikä vain hänen menettämisensä pelossa, vaan koska kosinnan myötä he saisivat myös kamalan velipuolen. On siis aika pakata kassit ja lähteä reissuun. (Lähde: SF Film Finland Oy)

Tietoa kasvattajalle

Neljäs Alvin ja pikkuoravat -elokuva on tyyliltään ja tunnelmaltaan samanlainen kuin edelliset. Tarina edistää monenlaisten perhemallien hyväksyntää ja kehottaa olemaan ylpeä omasta perheestä, vaikkei se olisi kaikista perinteisin. Isähahmo Dave on rauhallinen ja osaa vetää rajat. Hän osoittaa välittämisensä oravien toilailuista huolimatta. Oravat pitävät tiukasti yhtä. He ovat huumorintajuisia ja etsivät kinkkisiin tilanteisiin aktiivisesti ratkaisuja.

Vaikka pikkuoravien ja velipuoliehdokas Milesin yhteinen taival alkaa takkuisesti, he huomaavat yhteisen päämäärän yhdistävän heitä. Pikkuoravia kiusaavan Milesin käytökselle annetaan myöhemmin selkeä syy – isän hylkäämisen aiheuttama epävarmuus. Kaikki pyrkivät lopulta ymmärtämään toisiaan ja pyytämään anteeksi. Ainoastaan kostonhimoiselle lentopoliisille käy köpelösti.

Laulut ja tanssi tuovat iloa kaikenikäisille. Lauluja ei ole dubattu suomeksi. Useissa kohtauksissa esitetään yliampuvaa väkivaltaa humoristisessa valossa tai selviytymiskeinona. Humalassa muistinsa menettänyt lentopoliisi voi herättää kysymyksiä alkoholinkäytöstä. Tempo on tappelu- ja musiikkikohtauksissa hyvin vauhdikas.

Keskustelun tueksi

  • Millaisia perheitä tunnet? Mitä ajatuksia ja tunteita perhesuhteiden muuttuminen voi aiheuttaa? Miksi pikkuoravat pelkäsivät kihlausta?
  • Millaisia keinoja Alvin ja kaverit käyttivät päästäkseen tavoitteeseensa? Ovatko keinot sinusta hyviä ja toimivia? Mitä itse olet tehnyt saavuttaaksesi haluamasi asian?
  • Mitä mieltä olet elokuvassa näkyvästä lyömisestä, hammastikuilla heittelystä, oravaritsasta jne? Olisiko tilanteet voinut ratkaista toisin? Onko oravaritsa mielestäsi väkivaltaa? Oletko nähnyt muita elokuvia, joiden huumori perustuu toisten kaatuilulle, muksimiselle tai törttöilyille? Miksi se naurattaa? Fyysisestä slapstick-komediasta voi lukea lisää esimerkiksi Wikipediasta ja komediasta yleisesti Elokuvapolku-sivustolta.
  • Miksi Miles kiusasi alussa pikkuoravia? Entä miksi lentopoliisi oli katkera?
  • Oletko ollut tilanteissa, joissa on pyydetty anteeksi? Miten anteeksipyyntö vaikuttaa riidan kaikkiin osapuoliin?
Kirjoittaja: Maija / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Alvin ja pikkuoravat reissussa

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Alvin ja pikkuoravat reissussa

Harmiton

"Tää leffa tulee samalta liukuhihnalta ku amerikkalaiset perustekeleet yleensäkkin, juoneen on sentään ympätty aitoja perhearvoja. eli meidän perhe voi olla ihan yhtä oikee perhe ku teidän. jos haluut lisäks nähdä naisia mikroshortseissa ja kuulla poppiicovereita pikkuoravaäänellä, niin ihan jees."

Arvioijan ikä: 28

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 8

"muuten hyvä paitsi että tyttö oravat lähti ja sama pahis ei ollu mukana. hyvää musiikkia,tosi hassu mutten ymmärrä miks on hauskaa ku jota kuta sattuu? "

Arvioijan ikä: 9

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 5© Koulukino 2024