‹ Takaisin

Angry Birds -elokuva

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

3D-animaatiokomediassa saadaan vihdoin tietää, miksi linnut ovat vihaisia. Elokuva vie meidät saarelle, jolla asuu yksinomaan onnellisia, lentotaidottomia lintuja – tai lähes yksinomaan. Tässä paratiisissa vihanhallintaongelmista kärsivä Red (RIKU NIEMINEN / Jason Sudeikis), vauhdikas Sakke (ANTTI LANG / Josh Gad) sekä räjähdysaltis Pommi (JOONAS SAARTAMO / Danny McBride) ovat aina olleet kirjaimellisesti outoja lintuja. Mutta kun saarivierailulle saapuu salaperäisiä vihreitä possuja, näiden erilaisten lintujen tehtäväksi jää selvittää mitä possut oikein juonivat. (Lähde: Walt Disney Studios Motion Pictures Finland)

Tietoa kasvattajalle

Helposti tulistuva ja vallitsevia käytäntöjä kyseenalaistava Red on ulkopuolinen yltiöpositiivisessa ja ystävällisessä lintuyhteisössään. Tarina kuitenkin opettaa, että kiusaajien edessä täytyy pitää puolensa ja joskus on ihan hyvä suuttua. Angry Birdsin keskiössä on poikaporukka, joka yrittää pelastaa yhteisönsä ulkopuolisilta tunkeilijoilta ja varkailta. Elokuva korostaa yhteisöllisyyttä ja kodin turvaa eikä tällä kertaa suoranaisesti olla rauhanrakentamisen tai ystävällisen naapurisovun asialla.

Angry Birds -elokuva on erittäin vauhdikas. Mukana on sodan kaltaista taistelua ja rakennusten räjäyttelyä. Räiskintä esitetään toki hyvin sarjakuvamaisessa muodossa niin, ettei ketään oikeasti näytä sattuvan. Elokuvan huumori on alapääpainoitteista ja suunnattu monin paikoin aikuisille tai teini-ikäisille.

Angry Birds -brändi on monille tuttu esimerkiksi lastenkirjoissa, leluissa sekä tv-sarjana. Alkunsa linnut saivat mobiilipelistä, jonka kulkua mukaillaan elokuvan loppupuolella.

Keskustelun tueksi

  • Miksi Rediä kiukutti? Miten luulet, että Redin lapsuuden kokemukset vaikuttivat tämän äkkipikaiseen luonteeseen? Miten tunteiden hallintaa harjoiteltiin lintujen vihanhallintakurssilla? Tutustu tunnetaitoihin esimerkiksi Neuvokas perhe -sivustolla!
  • Red oli heti alkuun epäluuloinen possuja kohtaan, kun taas muut linnut olivat possuille ystävällisiä. Olisiko muiden lintujen pitänyt kuunnella Rediä aiemmin? Miksi? Miten sinä suhtaudut uusiin tuttavuuksiin?
  • Mahtikotka ei ollut ihan sellainen kuin Red oli odottanut. Miksi linnut kuitenkin palvoivat sitä?
  • Elokuva esittää linnut hyviksinä ja possut pahiksina. Voisivatko linnut ja possut jotenkin elää sovussa? Mitä sellainen vaatisi?
  • Missä kaikkialla olet törmännyt Angry Birds -hahmoihin? Miksi arvelet, että pelistä tutut vihaiset linnut näkyvät monissa erilaisissa tuotteissa?
Kirjoittaja: Jenni / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Angry Birds -elokuva

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Angry Birds -elokuva

"Viisivuotiaan ei ehkä olisi vielä tarvinnut nähdä elokuvaa. Menoa ja räiskettä on niin paljon ja osa huumorista menee ihan ohi. Mutta tuskin elokuvareissusta nyt suurta haittaakaan oli. "

Arvioijan ikä: 37

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa?

"Elokuva on liian pelottava, vauhdikas ja väkivaltainen pienemmille lapsille. Isommat varmasti viihtyvät sen parissa ja elokuva saattaa jopa kirvoittaa keskustelua kaikenlaisten tunteiden tarpeellisuudesta ja hyväksyttävyydestä, Inside Out -elokuvan tapaan."

Arvioijan ikä: 35

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 6© Koulukino 2023