‹ Takaisin

Ant-Man and the Wasp: Quantumania

4-6
7-9
10-12
13-15
humoristinenmielikuvitusta rikastuttavatoimivaa yhteistyötä

Elokuvan synopsis

Supersankariparivaljakko Scott Lang (Paul Rudd) ja Hope Van Dyne (Evangeline Lilly) jatkavat jälleen seikkailujaan Ant-Manin ja Waspin hahmoissa. Yhdessä Hopen vanhempien Janet Van Dynen (Michelle Pfeiffer) ja Hank Pymin (Michael Douglas) sekä Scottin tyttären Cassie Langin (Kathryn Newton) kanssa perhe päätyy tutkimaan kvanttimaailmaa, missä he kohtaavat uusia outoja olentoja ja suuntaavat matkalle, joka kiidättää heidät sellaisiin ääriin, etteivät he uskoneet sen olevan edes mahdollista. (Lähde: Walt Disney Studios Motion Pictures Finland)

Tietoa kasvattajalle

Ant-Man and the Wasp: Quantumania on aiempien Ant-Man-elokuvien tapaan huumorilla maustettu vauhdikas toimintaseikkailu, mutta mukana on tällä kertaa myös vähän hurjempia taistelukohtauksia ja synkempiä tunnelmia. Vitsejä ja mielikuvituksekkaita scifi-hahmoja silti riittää nuorempienkin katsojien iloksi.

Seikkailun keskiössä on perhe, joka tukee ja auttaa toisiaan kiperässä paikassa. Elokuva esittääkin hienosti eri sukupolvien edustajia toiminnallisina hahmoina. Elokuvan opetuksia on, että pienissä on yllättävää voimaa ja vielä suurempi voima on yhteistyössä.

Ant-Man and the Wasp: Quantumania on suoraa jatkoa kahdelle aiemmalle Ant-Man-elokuvalle, jotka kannattaa olla katsottuna ennen uusinta elokuvaa. Tarina on myös osa laajempaa Marvel-saagaa. Kokonaisuutta ymmärtääkseen katsojalla olisi siis hyvä olla tietämystä myös esimerkiksi Avengers-elokuvista.

Keskustelun tueksi

  • Miksi luulet, että Janet oli jättänyt kertomatta perheelleen menneisyytensä tapahtumista? Mikä seikkailussa olisi mennyt toisin, jos hän olisi puhunut perheelleen?
  • Elokuvassa perhe tekee yhteistyötä yhteisen tavoitteen eteen. Millainen rooli eri sukupolvien edustajilla on tarinassa? Voivatko isovanhemmat mielestäsi olla toimintasankareita?
  • Tarina sijoittuu scifi-henkiseen kvanttimaailmaan. Millaista asukkaita huomasit siellä asuvan? Millaista kuvittelisit elämän siellä olevan?
  • Millainen pahis Kang on? Mitä luulet, että tarinaa jatkavissa seuraavissa Marvel-elokuvissa tapahtuu?
  • Oletko nähnyt aiemmat Ant-Man-elokuvat? Millä tavoin Scott Langin hahmo on mielestäsi muuttunut tarinan edetessä? Mitkä seikat ovat voineet vaikuttaa hahmon kehitykseen? Entä millainen tyyppi Cassie on? Muistuttaako hän isäänsä?
Kirjoittaja: Jenni / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Ant-Man and the Wasp: Quantumania

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Ant-Man and the Wasp: Quantumania

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024