‹ Takaisin

Ant-Man and the Wasp

4-6
7-9
10-12
13-15
humoristinentoimivaa yhteistyötämielikuvitusta rikastuttavaoptimistinen

Elokuvan synopsis

Ant Man and The Wasp avaa uuden lehden ällistyttävän kutistumiskyvyn omaavien sankarien elämään. Elokuvan Captain America: Civil War tapahtumien jälkimainingeissa Scott Lang joutuu kamppailemaan tekemiensä valintojen seurausten kanssa halutessaan olla samaan aikaan sekä supersankari että isä. Hänen yrittäessään tasapainoilla perhe-elämänsä ja Ant-Manin velvollisuuksien välillä Hope van Dyne ja tri Hank Pym tarjoavat hänelle uutta, kiireistä tehtävää. Scottin tulee vetää jälleen ylleen Ant-Man-puku ja yhdistää voimansa Waspin kanssa heidän tiiminsä yrittäessä selvittää menneisyyden salaisuuksia. (Lähde: Finnkino)

Tietoa kasvattajalle

Lähes koko perheen kesäleffaksi sopiva Ant-Man and the Wasp edustaa Marvel-elokuvien kepeämpää osastoa. Vaikka se on toiminnantäyteinen supersankarielokuva, on se sielultaan komedia. Sen taistelujaksot eivät ole juurikaan väkivaltaisia, vaan ennemminkin toiminnallisia gägejä – sukua klassisen slapstick-komedian fyysiselle huumorille. Nykyaikaan päivitettyä “kermakakulla naamaan” -tyyppistä tavaraa siis! Elokuvan tunnelma on riehakas ja hauska, synkkyyttä ja paatosta välttävä.

Maailmana Marvel-universumi on kiehtova ja sen scifi-kuvasto sopii mainiosti ruokkimaan erityisesti nuorempien katsojien mielikuvitusta. Tällä kertaa Ant-Man auttaa kavereitaan tekemään pelastusretken molekyylitasolle hakemaan Hank Pymin vaimoa. Elokuvan keskeisiä teemoja ovatkin perhe ja yhteen hiileen puhaltaminen: hankala tehtävä vaatii saumatonta yhteistyötä ja vain yhdessä toimien voi pelastusretki onnistua. Yhteisen päämäärän vuoksi vanhoja kaunoja sovitaan ja uusia ystävyyksiä solmitaan.

Kaverikseen Ant-Man saa mm. Waspin (Evangeline Lilly), joka tuo tarpeellista naisnäkökulmaa usein kovin miesvaltaiseen lajityyppiin. Wasp ei missään vaiheessa jää elokuvassa sivurooliin, vaan on toimijana Ant-Manin veroinen ellei enemmänkin. Stereotyyppejä ei ehkä murreta, mutta vähintäänkin haastetaan.

Scifi-kuorensa alla Ant-Man-elokuvat ovat monia muita Marvel-tarinoita enemmän kiinni tosimaailmassa. Muurahaismies painii superroistojen ohella arjen haasteiden – lastenkasvatuksen, sinkkuvanhemmuuden ja taloudellisten huolien – kanssa. Vaikeinakin hetkinä Ant-Manilla on optimistinen elämänasenne.

Hyväntuulisessa Ant-Man and the Waspissa hyvä voittaa pahan, eikä pääpahiskaan vaikuta läpeensä pahalta, vaan enemmänkin kaverilta joka on lähtenyt hieman väärille poluille. Elokuvan roistot eivät ole pelottavia, vaan koheltavia hönttejä. Harmaan sävyjä elokuvaan tuo Hannah John-Kamenin esittämä Ghost, josta ei aina voi olla varma, onko hän hyvien vai pahojen puolella.

Keskustelun tueksi

  • Hank Pymillä on apulaisinaan muurahaisia. Mihin tosielämän biologisiin faktoihin tämä jännä ajatus perustuu?
  • Elokuvassa painotetaan, että päämäärä ei pyhitä keinoja. Mitä tällä tarkoitetaan?
  • Jos pystyisit muuttamaan kokoasi Ant-Manin tapaan, mitä tekisit tällä taidolla?
Kirjoittaja: Juuso / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Ant-Man and the Wasp

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Ant-Man and the Wasp

Moi

"Hauskat vitsit. Jos noin 8-9 ei pelkää kuolemaa joka ei ole raaka, voi hänelle tämän näyttää"
xD lol

Arvioijan ikä: 10

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 9

Ant man and The wasp (ei se bändi)

"Elokuva oli edeltäjäänsä parempi juonellisesti mutta ehkä ykkösosan pahis oli selkeämpi ja siksi ehkä parempi. Suosittelen elokuvaa kaikille Marvel elokuvien ystäville."

Arvioijan ikä: 17

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 12© Koulukino 2023