‹ Takaisin

Antero Varovainen ja onnenkivi

4-6
7-9
10-12
13-15
hyvää vuorovaikutustalämminhenkinentoista kunnioittava

Elokuvan synopsis

Antero Varovainen ja Onnenkivi on tarina mielikuvituksen rikkaudesta ja onnen etsimisestä. Sarjakuvia ja vampyyrikertomuksia ahmivalla Juliuksella on vilkas mielikuvitus. Julius tapaa kaupungin laitamilla hylätyssä talossa asuvan Antero Varovaisen, joka esittäytyy haalistuneeksi, mansikkamehua juovaksi vampyyriksi. Julius ja Varovainen ystävystyvät. Yhdessä he yrittävät valmistaa Onnenkiveä, jonka ohje on Varovaisen isoäidin salaisessa reseptikirjassa. Julius haluaa antaa kiven toisistaan etääntyneille vanhemmilleen, jotta he löytäisivät uudestaan yhteisen onnen. Juliuksen ja Anteron laboratoriokokeet valmistaa Onnenkiveä takkuilevat pahasti kerta toisensa jälkeen, mutta he jatkavat sitkeästi onnen etsintää. (Lähde: Nordisk Film)

Tietoa kasvattajalle

Antero Varovainen ja onnenkivi -elokuva tarkastelee aikuisten maailmaa lapsen silmin. Eskari-ikäinen Julius löytää purkutuomion saaneesta huvilasta ystävällisen ja säikyn vampyyrin, joka on vaihtanut veriateriat mansikkamehuun. Aikuisesta Antero-vampyyrista pieni Julius saa toverin, jonka kanssa pohtia sekä omia toiveita että yhteiskunnan odotuksia ja lainalaisuuksia. Lapsi voi peilata epävarmuuksiaan vampyyriin, jonka haasteita ovat mm. yksinäisyys, herkkyys, erilaisuus, ujous ja uskallus. 

Samaan aikaan Juliuksen ja Ilona-siskon perheonni on vaakalaudalla, kun äiti ja isä riitelevät jatkuvasti. Julius uskoo, että vastuu on hänellä: hän voisi ratkaista vanhempien väliset jännitteet vampyyrin taianomaisella onnenkivellä. Tarina kuitenkin opettaa, että murheet eivät ratkea maagisesti, vaan ne tulee kohdata ja käsitellä itse. 

Rauhallisesti etenevää, tunnelmaltaan lempeää elokuvaa maustavat laulu- ja tanssinumerot. Ikärajaltaan kaikille sallitussa elokuvassa ei liiemmin leikitellä edes vampirismiin liittyvillä kauhuelementeillä. Pienimpien katsojien voi olla kuitenkin hyvä varautua ainakin siihen, että vihainen isävampyyri esiintyy animaationa toteutetussa kehyskertomuksessa, josta nähdään otteita läpi elokuvan. 

Keskustelun tueksi

  • Mitä tiedät vampyyreista? Ovatko vampyyrit pelottavia? Olisiko elokuva ollut erilainen, jos Antero ei olisi ollut vampyyri vaan tavallinen aikuinen? 
  • Kenelle suosittelisit Antero Varovainen ja onnenkivi –elokuvaa? 
  • Millainen Juliuksen perhe on? Millainen sinun perheesi on? Mitä yhteistä Juliuksen perheellä ja sinun perheelläsi on, entä mikä on erilaista?  
  • Vanhemmat päättävät viedä Juliuksen psykologin vastaanotolle. Miksi? Mitä vastaanotolla tapahtuu? Millaista työtä psykologit tekevät tosimaailmassa? 
  • Ketkä elokuvassa ovat rohkeita? Mitä he tekevät? Millaisissa tilanteissa rohkeutta ja uskallusta tarvitaan? Mistä voi saada rohkeutta? 
  • Mikä onnenkivi on? Mitä Julius haluaa tehdä sillä? Mitä sinä tekisit onnenkivellä?

 

Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Antero Varovainen ja onnenkivi

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Antero Varovainen ja onnenkivi

"Hyvä elokuva, neljävuotiasta vähän jännitti animoidut kohtaukset. Viisivuotias nautti elokuvasta ja se herätti hyvää keskustelua. Oli myös aikuisille viihdyttävä ja ajatuksia herättävä."
Ms

Arvioijan ikä: 36

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 4© Koulukino 2024