‹ Takaisin

Aquaman

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Warner Bros. Picturesin ja ohjaaja James Wanin toiminnantäyteinen seikkailu Aquaman, jonka nimikkoroolissa nähdään Jason Momoa, esittelee valtavan ja visuaalisesti henkeäsalpaavan seitsemän meren vedenalaisen maailman. Elokuva paljastaa puoliksi ihmisen ja puoliksi atlantislaisen Arthur Curryn syntytarinan ja johdattelee hänet elämänsä matkalle – seikkailuun, joka ei vain pakota häntä kohtaamaan todellista minäänsä, vaan myös selvittämään, onko hän synnyinperintönsä arvoinen – kuningas. (Lähde: SF Film Finland Oy)

Tietoa kasvattajalle

Aquaman on ensisijaisesti vauhdikas fantasiaseikkailu ja se onkin tunnelmaltaan selvästi kevyempi kuin Justice League -jatkumon aiemmat elokuvat. Toimintakohtaukset ovat supersankarielokuville ominaiseen tapaan hyvin kepeitä ja etäännytettyja, ja elokuvan fantasiasävy pehmentää niitä entisestään. Myös Aquamanin seksualisoiminen, johon hahmon aiemmat esiintymiset ja niminäyttelijän tähtikuva vihjaavat, on jätetty tarkoituksella hyvin vähäiseksi: Jason Momoalla pysyy kiltisti paita päällä lähes koko elokuvan ajan.

Elokuvan lapsiturvallisuutta rikkoo oikeastaan ainoastaan vieraileminen merihirviöiden valtakunnassa, sillä tässä lyhyessä jaksossa on selvästi pelottava tunnelma ja se sisältää kauhuelokuvamaisia elementtejä.

Kahden ja puolen tunnin mittainen elokuva etenee reippaalla tahdilla vauhdikkaasta toiminta- tai seikkailukohtauksesta toiseen ja on siinä mielessä kestoonsa nähden helppo seurata. Toisaalta toimintakohtauksiin helposti väsyvälle katsojalle elokuva voi olla samasta syystä hyvinkin raskas.

Keskustelun tueksi

  • Aquaman on Justice Leaguen sankareista ollut aiemmissa versioissa se, joka on vähiten fanien suosiossa. Tämä on ilmeisesti johtunut lähinnä siitä, että mereen liittyvät supervoimat eivät näyttäydy niin hienoina, varsinkaan maalla tapahtuvissa seikkailuissa ja toisaalta Aquaman on nähty usein enemmän tai vähemmän koomisena hahmona. Nykyinen versio on kuitenkin onnistunut tekemään Aquamanista coolin – mistä arvelette sen johtuvan? Jos olette nähneet Justice League -elokuvan, voitte myös miettiä, mikä Aquamanin rooli ryhmässä on.
  • Mera on tavallaan hyvin klassinen seikkailuelokuvan naishahmo, mutta hänellä on totuttua enemmän omaa toimijuutta: hän tekee aidosti omia päätöksiä ja ottaa usein ohjat Aquamanin jäädessä ihmettelemään, myös muuten niin kliseisessä suudelmakohtauksessa. Miten Meran toimijuutta tuetaan elokuvan kerronnassa esimerkiksi sillä miten Aquaman suhtautuu Meraan?
  • Mera on toimijuudestaan huolimatta yhä myös erittäin klassinen seikkailuelokuvan naishahmo ja se ei ole erityisen feministinen rooli. Mera näyttäytyy tarinan mieshahmoille ja mieshahmojen kautta lähinnä palkintona (tarinan toinen naishahmo on Aquamanin äiti), eikä hän lopulta pidä ohjia käsissään kuin hetkellisesti vaan jää taustalle ja tukirooliin. Miten Mera pelkistyy hahmona sukupuolekseen erimerkiksi sen kautta miten Aquaman suhtautuu häneen?
Kirjoittaja: Pihla / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Aquaman

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Aquaman

Aquamanin äiti on todella kovis!

"*spoilereita!* Itse yllätyin kovasti Aquamanin perheestä elokuvassa: äiti on perinteinen sankarihahmo, isä taas jäi hoitamaan lasta. Toisaalta isän ja pojan suhdetta ja isän maskuliinisuutta alleviivattiin aamiaisolueella. Aquamanin äidin selviytyminen ei tullut yllätyksenä, silti vaikuttavan haarniskan on rakentanut itselleen. Nostin hattua sille, että Aquaman ja velipuolipoika puhuivat tunteistaan ja siitä, kuinka olivat pohtineet toisen olemassaoloa. Perhe-elokuva tarinallisessa merkityksessä!"
nörttiäiti

Arvioijan ikä: 36

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 11© Koulukino 2024