‹ Takaisin

Assassin's Creed

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Assassin’s Creed perustuu suosittuun toimintapeliin, joka on saanut vahvasti vaikutteita oikeista historian tapahtumista, henkilöistä ja sijainneista. Mullistavan teknologian avulla Callum Lynchin (Michael Fassbender) muistiin on tallentunut hänen esi-isänsä, Aguilarin (Michael Fassbander) kokemukset 1400-luvun Espanjassa. Callum elää kahdessa eri aikakaudessa ja hänelle paljastuu Aguilarin kuuluneen mystiseen salaseuraan, assassiineihin eli salamurhaajiin. Keräämiensä uskomattomien tietojen ja taitojen avulla hän uhmaa nykyhetkessä vaikuttavia temppeliherroja. (Lähde: SF Film Finland Oy)

Tietoa kasvattajalle

Suosittuun toiminta- ja seikkailupelisarjaan perustuva elokuva kertoo assassiinien uskosta eli salamurhaajista, jotka vaalivat henkensä kaupalla myyttistä Eedenin omenaa. Omenan uskotaan tulkintatavasta riippuen sisältävän tottelemattomuuden siemenen tai ohjeet väkivallan poistamiseen maailmasta. Elokuvan teemat liittyvätkin valinnanvapauteen, tekemiimme valintoihin ja niiden vaikutuksiin jopa historiallisessa mittakaavassa sekä erilaisiin tapoihin oikeuttaa väkivaltaa.

Assassin’s Creed -pelisarjan ikärajat vaihtelevat 16:sta 18:aan – luokitteluperusteena mm. äärimmäinen ja puolustuskyvyttömiin kohdistuva väkivalta. Myös elokuvassa on runsaasti väkivaltaisia kohtauksia, mutta katsoja ei ole itse aktiivinen toimija siihen tapaan kuin pelin kontekstissa. Elokuvassa ei juurikaan nähdä verta, ja väkivallanteot esitetään nopeatempoisina välähdyksinä, vaikka taistelukohtaukset ovatkin pitkäkestoisia.

Keskustelun tueksi

  • Tarinassa temppeliherrat haluavat luoda väkivallattoman maailman pakkokeinoin. Millainen maailma olisi, jos väkivaltaa ei olisi? Onko mielestäsi oikein käyttää pakkokeinoja hyvän asian puolesta?
  • Elokuvassa sanotaan väkivaltaisuuden olevan periytyvää. Millä tavoin väkivalta voi mielestäsi periytyä? Voivatko hyvät käyttäytymismallit periytyä yhtälailla? Millaisia asioita sinä olet perinyt? Voiko ihminen toimia vastoin perimäänsä – onko esimerkiksi väkivaltaisia ratkaisumalleja perineen pakko käyttäytyä väkivaltaisesti?
  • Kuinka esivanhempiesi valinnat vaikuttavat omaan elämääsi? Tunnetko sukuhistoriaasi? Oletko kuullut kertomuksia esimerkiksi isovanhempiesi vaiheista?
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Assassin's Creed

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Assassin's Creed

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024