‹ Takaisin

Asterix ja Obelix lohikäärmeen valtakunnassa

4-6
7-9
10-12
13-15
humoristinenmielikuvitusta rikastuttava

Elokuvan synopsis

Eletään vuotta 50 eKr. Petollisen prinssi Deng Tsin Qinin tekemän vallankaappauksen seurauksena Kiinan keisarinna on vangittu. Keisarinnan ainoa tytär, prinsessa Sass-Yi, onnistuu pakenemaan Galliaan foinikialaisen kauppias Finalthesisin ja hänen luotettavan henkivartijan, Mai Wein, avustuksella. Galliassa prinsessa pyytää apua kahdelta rohkealta soturilta – Asterixilta ja Obelixilta. Erottamaton sankarikaksikko päättää auttaa prinsessaa pelastamaan hänen äitinsä ja vapauttamamaan keisarikunnan julman prinssin vallasta. Vallanhimoinen Julius Caesar ja hänen mahtava roomalainen armeijansa ovat myös matkalla kohti lohikäärmeen valtakuntaa.

Tietoa kasvattajalle

Uusi elokuva Asterixin ja Obelixin seikkailuista on höpsön humoristinen matka myyttisen antiikin jännittäviin maailmoihin. 

Peruspalikat ovat tuttuja sarjakuvien ja edellisten elokuvien ystäville. Vastoin kaikkia todennäköisyyksiä, gallialaiset päihittävät ylivoimaiset roomalaiset kerta toisensa jälkeen. Asterix ja Obelix pitävät aina altavastaajan puolta ja yhteistyön tärkeys on yksi elokuvan punaisista langoista. Myös ystävyys on elokuvan keskeisiä teemoja, kun riitautuneet Asterix ja Obelix hiovat kaveritaitojaan.

Sarjakuvista tuttu perusasetelma tarkoittaa loppumatonta roomalaisten mätkimistä ja meidän ajastamme jäljessä olevia, stereotyyppisiä henkilöhahmoja. Sarjakuvien karikatyyrit on siirretty kankaalle jotakuinkin sellaisenaan. Kaikki isommat konfliktit ratkotaan suoraviivaisella väkivallalla, pikkuriidat mököttämisellä tai huutamisella. Taistelut ovat kuitenkin koomisesti toteutettuja, eivätkä sen paremmin raaistavia kuin pelottaviakaan. 

Asterix ja Obelix lohikäärmeen valtakunnassa  on komedia ja sellaisena se tarjoaa erilaisia komedian keinoja ja huumorin tasoja. Esimerkiksi oman aikamme ilmiöitä (tekstiviestit, kännykät) on hauskasti siirretty antiikin maailmaan. Elokuvan tarinamaailma on ylipäätään mielenkiintoinen ja siinä on paljon kiinnostavia yksityiskohtia bongattavaksi eri-ikäisille katsojille. Kaikki vitsit eivät kuitenkaan ole nuorimmille katsojille tarkoitettu eivätkä heille avaudu. Paikoin huumori on yllättävänkin roisia joskin aina hyväntahtoista. Railakas ja puskafarssimainen tarina ei olekaan lastenelokuva, vaan sopii parhaiten Asterix-sarjakuvia valmiiksi tuntevalle katsojalle.

Keskustelun tueksi

  • Oletko lukenut Asterix-sarjakuvia? Mitkä asiat olivat elokuvassa samanlaisia kuin sarjakuvassa? Entä mikä oli erilaista?
  • Elokuvassa matkataan mm. muinaisella Silkkitiellä. Mitä osaat kertoa Silkkitiestä?
  • Millaista huumoria elokuvassa oli? Mikä oli mielestäsi elokuvan hauskin kohta?
  • Pienessä sivuosassa Antivirus-sotilaana nähdään jalkapallon supertähti Zlatan Ibrahimovic. Olisiko Antiviruksen hahmo tuntunut erilaiselta, jos häntä olisi esittänyt tuntematon näyttelijä?
  • Millaiset asiat koettelivat Asterixin ja Obelixin ystävyyttä? Mitä neuvoja antaisit heille?

 

Kirjoittaja: Juuso / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Asterix ja Obelix lohikäärmeen valtakunnassa

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Asterix ja Obelix lohikäärmeen valtakunnassa

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024