‹ Takaisin

Autolla Nepaliin - Unelmien elokuva

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Juholla on unelma oikeudenmukaisemmasta maailmasta. Tehdessään töitä Aasiassa erityisesti kastittomien huonot olot Nepalissa ovat jääneet hänen mieleensä. Juho haluaa löytää tavan auttaa heitä. Unelmasta kasvaa suurempi, kun Juhon ystävät liittyvät mukaan projektiin ja he lähtevät pakettiautolla matkalle Nepaliin tavoitteenaan saada huomiota kastittomien oloille ja erityisesti paikalliselle naisten turvakodille. Matka ei olekaan niin helppo kuin he aluksi luulivat, vaan matkan varrella he kohtaavat yllättäviä vastoinkäymisiä aina vaarallisista vuoristoteistä terrorismin uhkaan. Onnistuuko poikien auttaa turvakodin naisia, vai onko tie helvettiin päällystetty hyvillä aikomuksilla? (Lähde: Black Lion Pictures)

Tietoa kasvattajalle

Autolla Nepaliin on matkakertomus, joka kannustaa uskomaan omiin unelmiin ja tekemään hyvää. Dokumentissa haastatellaan myös kokeneita reissaajia (Arman Alizad, Madventures-ohjelman Riku Rantala), jotka puhuvat rohkaisevasti ja innostavasti ja antavat käytännön vinkkejä esimerkiksi kulttuurishokista selviämiseen. Globaali omatunto ja solidaarisuus ovat dokumentin tärkeitä teemoja, mutta niitä ei tarkastella sen kriittisemmin. Vieraisiin kulttuureihin suhtaudutaan ujosti ja länsimaiseen ylivoimaan luottaen. Elokuvantekijät lahjoittavat kaikki lipputuottonsa lyhentämättömänä Nepaliin.

Keskustelun tueksi

  • Minkä unelman sinä haluaisit toteuttaa? Ketä sinä haluaisit auttaa?
  • Mikä unelmien toteuttamista tai vaikeassa tilanteessa olevien auttamista voi estää?
  • Millaisena elokuva esittää “suomalaisen miehen”, johon matkalaisetkin välillä viittaavat?
  • Miksi Juho halusi auttaa juuri nepalilaisia? Joskus sanotaan, että ensin pitäisi auttaa suomalaisia ja vasta sen jälkeen lähteä maailmalle muita auttamaan. Oletko samaa vai eri mieltä ja miksi?
  • Tutustu elokuvaan liittyvään unelmien toteuttamisen verkkosivuun: http://kansanliike.fi/
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Autolla Nepaliin - Unelmien elokuva

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Autolla Nepaliin - Unelmien elokuva

Pitäisi tykätä?

"Se että he auttoivat ihmisiä, siinä on vähän oksennus tauteja :D"
Sansku

Arvioijan ikä: 12

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 11© Koulukino 2024