‹ Takaisin

Autot 3

4-6
7-9
10-12
13-15
hyviä roolimallejasuosittelemme

Elokuvan synopsis

Uusien ja huippunopeiden kilpa-autojen varjoon jäänyt legendaarinen Salama McQueen joutuu yllättäen sivuun rakastamastaan lajista. Päästäkseen takaisin kilparadoille se tarvitsee avukseen nuoren ja innokkaan mekaanikon Cruz Ramirezin, jolla on omat voittosuunnitelmansa, sekä lisäksi inspiraatiota edesmenneeltä Hudson Hornetilta ja vielä sattumankin puolelleen. Pystyäkseen todistamaan, ettei vanhan mestarin aika ole vielä ohi, numero 95 joutuu panemaan kaikkensa peliin Piston Cupin mahtavimmalla areenalla! (Lähde: Walt Disney Studios Motion Pictures Finland)

 

Tietoa kasvattajalle

Autot 3 jatkaa tuttuun tyyliin elokuvasarjaa, jossa pääosassa ovat puhuvat ja ihmismäisesti käyttäytyvät autot. Päähahmo Salama McQueen on kiltti, rehti ja hyvä roolimalli.

Vaikka elokuva on yleisesti ottaen pienille lapsille sopiva, on siinä kuitenkin muutama hyvin jännittävä kohtaus. Keskeiset hahmot muun muassa kolaroivat rankasti ja joutuvat tunnelmaltaan varsin uhkaavissa kilpa-ajoissa pelottavien isojen autojen jahtaamiksi. Kiperät tilanteet päättyvät kuitenkin onnellisesti.

Elokuvan sanoma on optimistinen: sinnikkyydellä ja omaa kutsumustaan seuraamalla kaikki voivat onnistua iästään, sukupuolestaan tai taustastaan riippumatta. Lisäksi ystävien avulla ja nokkeluudella hitaampikin voi tulla joskus ensimmäiseksi maaliin.

Alkukuvana Autot 3:n edellä teattereissa esitetään lyhytelokuva Lou, jossa koulukiusaaja hyvittää tekonsa.

Keskustelun tueksi

  • Miksi Salama halusi harjoitella oikealla radalla ja Cruz ajomatolla? Kumman tapa oli parempi? Miksi?
  • Mitä Cruz ja Salama oppivat toisiltaan? Entä vanhemmilta autoilta?
  • Mitä sinä voisit opettaa ystävillesi? Entä mitä olet oppinut muilta? Voisiko nuorille olla hyötyä vanhempien kokemuksista?
  • Miksi Salama lopulta luopui kilvasta, vaikka se oli hänelle niin tärkeää?
  • Uusi teknologia teki nuoremmista autoista nopeita. Miten teknologia vaikuttaa elämääsi verrattuna vaikkapa vanhempiesi tai isovanhempiesi lapsuuteen?
  • Elokuvassa esiteltiin oheistuotteita, joita Salaman olisi pitänyt alkaa markkinoimaan kilpailemisen sijaan. Oletko nähnyt oikeita Autot-oheistuotteita? Millaisia? Miksi sellaisia on ja ovatko ne tarpeellisia?
Kirjoittaja: Jenni / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Autot 3

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Autot 3

Autot 3 Tarina yhteistyöstä ja legendoista

"Harmi, että Autot 3 tulee kenties olemaan viimeinen Autot elokuva. Elokuva on hauska ja viihdyttävä, mutta myös vakava. PLUSSAT: - Salama ei pärjää kilparadalla, kuten aikaisemmin, mutta yrittää sinnikkäästi parantaa suoritustaan. - Cruz on sympaatinen uusi hahmo. - Vanhemmat kilpa-autot. Iso MIINUS: Martti on sivuhahmo."
AP

Arvioijan ikä: 36

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 6

"Vauhdikkaassa, viihdyttävässä ja sympaattisessa animaatiossa haastetaan sukupuolistereotypioita ja kannustetaan yhteistyöhön. Elokuva sopii kaiken ikäisille vauhdista hurmaantuneille, vaikka välillä kilpa-autoilu äityykin aika hurjaksi kolaroinniksi. Kestoltaan elokuva voi olla liikaa pienemmille katsojille."

Arvioijan ikä: 36

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 4

Tärkeintä ei ole voitto

"Vaikka Autot perustuu kilpa-ajon idealle, kyseessä on kasvukertomus. Elokuvassa toistuu vertaisoppiminen hienosti. Kolarikohtaus on melko hurja, ovathan nämä autot kuitenkin varsin inhimillistettyjä."

Arvioijan ikä: 34

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 5© Koulukino 2024