‹ Takaisin

Avengers: Age of Ultron

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Tony Stark yrittää käynnistää uudelleen uinuvan rauhanturvaohjelman, mutta asiat menevät pahasti pieleen ja Maailman mahtavimmat sankarit joutuvat äärimmäiseen testiin koko planeetan kohtalon ollessa vaakalaudalla. Kun ilkeä Ultron ilmaantuu kuvioihin, Avengersien tehtävä on estää häntä toteuttamasta karmeita suunnitelmiaan, ja pian yllättävä toiminta ja ristiriitaiset liittoutumat johdattavat katsojat eeppiselle ja globaalille seikkailulle. (Lähde: The Walt Disney Company Nordic)

Tietoa kasvattajalle

Marvel-kustantamon Avengers-sarjakuvaan perustuva elokuvasarjan toinen osa, Age of Ultron, tuo valkokankaalle tutun supersankarijoukon, joka tällä kertaa pelastaa maailman pahan Ultron-keinoälyn kynsistä.

Avengers (suom. Kostajat) koostuu eri ominaisuuksilla, taidoilla ja temperamentilla varustetuista yksilöistä, jotka pelastavat maailman tuholta ryhmänä yhteistyötä tehden ja toisiinsa luottaen. Marvelin sarjakuville ominaisesti elokuvan hahmot esitellään supervoimia omaavina, tavallisina ihmisinä huolineen ja heikkouksineen. Sankarit joutuvat työstämään arkisia perhe- ja rakkaushuolia tai menneisyyden taakkaa taistellessaan samalla robotteja, hirviöitä ja superrikollisia vastaan. Elokuva korostaa Hawkeyen (Jeremy Renner) hahmon kautta ydinperheen ihannetta, mutta pyrkii samalla nostamaan sankarijoukosta esiin myös vaihtoehtoisia parisuhteen roolimalleja ja erilaisia elämäntyylejä.

Elokuvan keskeisenä sisältönä ovat nopeatempoiset toimintakohtaukset. Näyttävästi toteutetut taistelut eivät ole verisiä tai realistisia, mutta usein varsin väkivaltaisia.

Marvelin elokuva-universumi ulottuu eri hahmojen omien elokuvien (esim. Iron Man, Thor, Captain America) kautta Avengersin kaltaisiin ryhmä-elokuviin. Elokuvissa onkin vahvasti esillä Marvel-universumin sisäinen intertekstuaalisuus ja lisäksi viittaukset muuhun populaarikulttuuriin sekä todellisen maailman ja historian ilmiöihin.

Keskustelun tueksi

  • Avengers on monikulttuurinen supersankariryhmä, johon kuuluu myös vahvoja naisia. Elokuvan keskeisiä naishahmoja ovat Black Widow (Scarlett Johansson) ja Scarlett Witch (Elizabeth Olsen). Millaisia Age of Ultron –elokuvan naissankarit mielestäsi ovat? Millainen ryhmä sopisi mielestäsi parhaiten huolehtimaan koko maailman pelastamisesta?
  • Age of Ultron nostaa teini-ikäisille suunnatun supersankarifantasian kautta esiin ajankohtaisia kysymyksiä teknologisoituvasta ympäristöstämme. Taistelurobotteja ja miehittämättömiä automatisoituvia sotimiseen käytettäviä koneita on jo olemassa ja niiden käyttö on herättänyt eettistä keskustelua. Esimerkiksi kansainvälinen, yli 50 järjestön Stop Killer Robots -hanke pyrkii luomaan taistelurobottien käytölle lait. Hankkeessa on mukana suomesta Rauhan Liitto ja Sadankomitea.
  • Avengers: Age of Ultron -elokuvan avulla voidaan myös pohtia tietoverkkojen ja automaatioon liittyviä turvallisuuskysymyksiä ja digitaalisen tiedon säilyttämiseen ja säilymiseen liittyviä kysymyksiä.
Kirjoittaja: Roi / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Avengers: Age of Ultron

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Avengers: Age of Ultron

Arvioijan ikä: 9

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 11© Koulukino 2024