‹ Takaisin

Avengers: Endgame

4-6
7-9
10-12
13-15
toimivaa yhteistyötäonnistumisen kokemuksia

Elokuvan synopsis

Thanoksen aikaansaama hävitys, joka tuhosi puolet universumista ja rikkoi Avengersien rivit, ajaa jäljelle jäänet Avengersit viimeiseen taisteluun Marvel Studiosin 22 elokuvan sarjan eeppisessä päätösosassa Avengers: Endgame. (Lähde: Walt Disney Studios Motion Pictures Finland)

Tietoa kasvattajalle

Avengers: Endgame on suora jatko-osa Avengers: Infinity Warille, jonka pitää olla nähtynä, jotta elokuvan juonesta saa kunnolla selvää. Endgame sisältää muutenkin paljon viittauksia muihin Marvel-jatkumon elokuviin, mutta Infinity War riittää silti hyvin ennakkotiedoiksi.

Infinity War loppui surullisissa merkeissä ja Endgame on siksikin tunnelmaltaan paikoin synkkä. Elokuvassa käsitellään myös kuolemaa. Toisaalta Engame käsittelee surun ja epätoivon lisäksi toivoa, joka kasvaa ja lopulta voittaa.

Endgame on kolmen tunnin kestossaan supersankarielokuvaksi todella pitkä. Elokuvan juoni kuitenkin kulkee sillä tavalla sulavasti, että kesto ei välttämättä koettele malttamattomammankaan katsojan kärsivällisyyttä.

Keskustelun tueksi

Elokuvan hahmot käsittelevät eri tavoin Infinity Warin tapahtumia, surua, menetystä ja epäonnistumisen kokemusta.

  • Miten Clint Barton (Hawkeye) käsittelee suruaan? Mitä hän tarkoittaa sanoessaan elokuvan alkupuolella Natalia Romanovalle (Black Widow) ”älä anna minulle toivoa”? (Triviana Bartonin tarinasta voi bongata, että hänen elokuvan alussa käyttämänsä uusi puku on viittaus Ronin-nimiseen Hawkeyn versioon/identiteettiin.)
  • Miten Thor käsittelee suruaan? Hän vaikuttaa joutuneen Infinity Warin tapahtumien myötä jonkinlaiseen identiteettikriisiin; mistä siinä on kyse? Miten ajattelet Thorin tarinan jatkuvan tästä eteenpäin?
  • Entä muut hahmot? Miten he käsittelevät suruaan ja millainen rooli sillä on heidän tarinassaan?

Iron Man oli Avengers-jatkumon ensimmäinen elokuva, ja Tony Stark on sarjan kokonaistarinan monella tapaa keskeisin henkilö. Endgame on Robert Downey Juniorin viimeinen Marvel-elokuva, joten jätämme jäähyväiset tälle Iron Manin inkarnaatiolle.

  • Mitä tiedät Iron Manin/Tony Starkin tarinasta? Mitä elokuvia, joissa hän on mukana, olet nähnyt?
  • Oliko Endgame mielestäsi sopiva päätös Iron Manin tarinalle? Mistä pidit tai et pitänyt? Entä mitä arvelet Iron Manin tarinassa tapahtuvan Tony Starkin jälkeen?
  • Samoilla kysymyksillä voit pohtia myös esimerkiksi Captain American tarinaa.

Mitä Avengers: Endgame mielestäsi kertoo yhteistyöstä?

 

 

 

 

Kirjoittaja: Pihla / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Avengers: Endgame

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Avengers: Endgame

Arvioijan ikä: 20

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 12

"todella hyvä elokuva. rip se yks hahmo, joka kuoli lopussa (en spoilaa)"

Arvioijan ikä: 15

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 14

Parasta Marvelia

"Todella raaka. Pitää olla KAIKKI Marvel leffat tätä ennen nähtymä."
ESM

Arvioijan ikä: 9

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 13© Koulukino 2024