‹ Takaisin

Ballerina

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Félicie on nuori orpotyttö Bretagnesta, jolla on vain yksi intohimo: tanssi. Parhaan ystävänsä Victorin kanssa, joka haluaa tulla kuuluisaksi keksijäksi, he toteuttavat hurjapäisen pakoretken orpokodista Pariisiin. Pariisiin tuohon valojen ja unelmien kaupunkiin, jossa Eiffel-torni on vasta rakenteilla. Félicien tulee ponnistella kovemmin kuin ikinä aiemmin saavuttaakseen villeimmän unelmansa ja tulla valituksi prima ballerinaksi Pariisin Oopperaan. (Lähde: Snapper Films)

Tietoa kasvattajalle

Ballerina on uskoa itseen luova kasvutarina. Se kuvaa kekseliään ja rohkean päähenkilönsä Félicien unelmien tavoittelua ja toteutumista kovan harjoittelun ja valmistautumisen kautta, vaikka kaikki ei aina sujukaan. Tyyliltään elokuva on musikaalinen seikkailu, jossa on paikoin vauhtia, vaaraa ja synkkiäkin hetkiä. Tanssimaailma on ankara, ja tarinan aikuiset eivät aina ole Félicien puolella.

Félicie joutuu myös valintojen eteen, kun häntä syytetään ystävänsä unohtamisesta ja pettämisestä pyrkiessään kohti omaa unelmaansa. Hän oivaltaa kuitenkin, että on tärkeää ottaa myös läheiset huomioon ja muistaa juurensa.

Kuten viime vuosien lastenelokuvahiteissä Frozenissa ja Vaianassa, Ballerinan tyttöpääosa ei nojaa mieshenkilöihin tai käsittele ensisijaisesti rakkautta, vaan tytön ponnisteluja ja pärjäämistä omien kykyjensä ansiosta. Myös elokuvan sijoittuminen vanhan ajan Pariisiin tukee työnteon ihannetta: aikaa, jolloin oli keskeistä pyrkiä kohti jotakin suurta, kohti omia tai yhteisiä unelmia. Vanha Pariisi ja sen boheemi ilmapiiri toimivat inspiroivana näyttämönä. Sivujuonteena näytetään myös Eiffelin tornin ja Vapaudenpatsaan rakentamista sekä keksijöiden työtä.

Keskustelun tueksi

Lapsen kanssa voi pohtia esimerkisi seuraavanlaisia asioita elokuvan jälkeen:

  • Mitä jännittäviä kohtia elokuvassa oli? Miten niistä selvittiin? (esim. epäonnistumiset koetanssissa, painajaisuni, orpokotiin palauttaminen)
  • Ketkä yrittivät lannistaa Félicietä ja miksi? (orpokodin johtaja, kanssakilpailija Camille)
  • Miten Félicien valmistautuminen tärkeisiin koetansseihin sujui?
  • Mitä unelmia itselläsi on?
  • Mihin kaupunkiin haluaisit matkustaa?
  • Miksi ystävät ovat tärkeitä? Oletko itse tarvinnut apua tai auttanut toista?
Kirjoittaja: Juulia / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Ballerina

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Ballerina

"Pidin erityisesti elokuvan tanssikohtauksista. Myös 8 vuotias pikkuveljeni piti tästä."
Kissumisu

Arvioijan ikä: 11

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 2© Koulukino 2024