‹ Takaisin

Bamse ja jymykello

4-6
7-9
10-12
13-15
hyviä roolimallejaselkeä

Elokuvan synopsis

Aiemmista elokuvista tuttu Bamse ystävineen vie katsojat seikkailuun niin maalla kuin merellä. Bamse ja jymykello -elokuvassa Bamse oppii jotakin tärkeää; olemalla oma itsensä pääsee pidemmälle kuin uskoisikaan. Se on asia, joka Kasimir Ketun olisi myös hyvä ymmärtää. (Lähde: Nordisk Film)

Tietoa kasvattajalle

Bamse ja jymykello -animaatiossa sarjakuvista, piirrossarjasta ja elokuvista tutut ystävykset ryhtyvät tuumasta toimeen, kun jymyhunajan olennainen ainesosa loppuu. Pulma uhkaa vaikuttaa koko kyläyhteisön turvallisuuteen. Ongelman ratkaiseminen vaatii yhteistyötä, yksilöiden rohkeutta sekä luottamusta kaikkien kykyihin.

Elokuva tarjoaa hyviä roolimalleja ja minäkuvan rakennusaineita, sillä siinä ollaan isojen identiteettikysymysten äärellä. Maailman vahvin nalle epäilee itseään ja joutuu pohtimaan, mikä hän on ilman jymyvoimiaan. Arka Pomppi ylittää itsensä lohikäärmeen kohdatessaan. Keksijä Kilpinen taas on rauhallinen tilanteessa kuin tilanteessa. Kasimir Kettu taas huomaa, että teeskentelemällä ei pääse pitkälle. Vaikka asetelma hyvisten ja pahisten välillä on melko mustavalkoinen, nähdään Kasimir Ketussa myös pehmeämpiä puolia.

Myös luonnonsuojelun teema nousee esiin elokuvassa.

Lämminhenkinen seikkailu sopii ensimmäiseksi elokuvateatterikokemukseksi.  Rosvot eivät ole kovin hurjia, juoni on selkeä ja tahti kohtalaisen rauhallinen. Myös tunnin kesto on sopiva.

Keskustelun tueksi

  • Oletko tutustunut Bamse-sarjakuviin tai -sarjoihin tai nähnyt muita Bamsesta kertovia elokuvia?
  • Millaisia hahmoja Bamse, Pomppi ja Kilpinen ovat? Entä Kasimir Kettu ja muut rosvot? Keitä muita kylässä asuu?
  • Miksi Kasimir Kettu haluaa uskotella muille olevansa kiltti? Millaisia asioita teeskentelystä voi seurata?
  • Millainen aarre elokuvassa löydetään? Millaiset asiat ovat sinulle aarteita?
  • Bamsea huolettaa se, ettei hän ole mitään ilman jymyvoimiaan. Mitkä asiat tekevät ihmisestä vahvan? Mitkä ovat sinun omia vahvuuksiasi?
Kirjoittaja: Maija / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Bamse ja jymykello

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Bamse ja jymykello

Tuttua ja turvallista

"Sympaattinen ja selkeä skandianimaatio sopii pienimmillekin katsojille, vaikka jännittäviäkin kohtauksia on muutamia. Aikuiselle rytmi saattaa olla liiankin verkkainen, mutta viisivuotias olisi katsonut Bamsen ja kumppaneiden seikkailuja pidempääkin."

Arvioijan ikä: 38

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 3© Koulukino 2024