‹ Takaisin

Barbie

4-6
7-9
10-12
13-15
hyviä roolimallejaintertekstuaalinen

Elokuvan synopsis

Elämä Barbiemaassa on täydellistä. Paitsi jos sinulla on eksistentiaalinen kriisi. Tai jos olet Ken. (Warner Bros. Finland)

Tietoa kasvattajalle

Ikoninen Barbie-nukke on ainakin teknisesti pääosassa sukupuolten valtataistelua pohdiskelevassa komediassa. Kenin railakas kasvutarina on kuitenkin vähällä varastaa shown.

Lelunukke nimeltä Barbie kantaa harteillaan valtavaa ihanteiden painolastia. Barbie voi olla sekä voimaannuttava että lannistava esikuva, eikä helppoa ole Kenilläkään, jos joku vain muistaa hänen olemassaolonsa. Barbiesta kertovassa elokuvassa lähdetään selvittelemään tätä identiteettivyyhtiä, eikä unelmaelämään vaaleanpunaisessa unelmatalossa ehditä liiemmin käyttää aikaa.

Mukaansa seikkailulle oikeiden ihmisten maailmaan Barbie-kaunotar saa ihanan ja lihaksikkaan ystävänsä Kenin, joka haluaisi suhteelta enemmänkin. Kaliforniassa Ken löytää uuden, maskuliinisemman todellisuuden ja yrittää pian murtautua pois sivuroolista.

Törmäilykomiikan ja surrealististen tanssikohtausten lomassa joudutaan nyrkkitappeluihin ja käytetään sellaisia ilmauksia kuin eksistentiaalinen kriisi ja patriarkaatti. Barbie-elokuvaa voikin katsoa kevyenä, karkkivärisenä koko perheen komediana, mutta paremmin se uppoaa nuo termit hallitsevaan yleisöön, joka pystyy hahmottamaan myös elokuvan lempeää ironiaa.

Keskustelun tueksi

  • Miksi Ken oli elokuvan alussa onneton? Oliko elokuvan loppu samanlainen Barbielle ja Kenille?
  • Miksi oma unelmatalo oli tärkeä niin barbeille kuin keneillekin?
  • Mikä oli mielestäsi elokuvan hauskin kohta?
  • Oliko elokuvalla jokin sanoma tai opetus? Mikä?
  • Pohdittavaksi aikuiselle: Elokuvassa puhutaan mm. patriarkaatista ja feminismistä. Mitä ne ovat ja miten selittäisit käsitteet lapselle?

Barbie on toiminut lukemattomissa ammateissa ja viroissa. Lisäksi nukesta on tehty monia versioita esimerkiksi ihonvärin tai vartalotyypin mukaan. Barbie on istunut pyörätuolissa ja muuttunut merenneidoksi.

  • Mitä erilaisia barbeja ja kenejä näit elokuvassa? Millainen Barbie tai Ken pitäisi sinun mielestäsi tuoda markkinoille? Miksi on olemassa monenlaisia Barbie-nukkeja?
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Barbie

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Barbie

Iha paras!

"Joissain kohdissa ei niin mukavaa kielenkäyttö eli ei ihan pienille"
Munapro

Arvioijan ikä: 11

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 11

Best movie experience in a while

"Fun, trippy feast for the eyes that will also delight younger viewers (even if the themes will go straight above their heads). It’s surprisingly perceptive, with some excellent social commentary. It’ll be the pop culture phenomenon from which people will be quoting for years to come. For those expecting it to be an empowering movie of the Girl Boss variety, however: beware, it isn’t that… Barbie espouses a more complicated, vulnerable sort of feminism - There sure is a lot of Ken (how much Ken is Kenough?) in a movie about Barbie - and that may just be the point. True equality cannot as yet exist, even in an imagined world. The Ken problem sort of remains undefined, behind a mask of enlightened post-modern feminist monologue, and it seems that the true villainy and heroism of this movie is found in this indeterminate space. Barbie, in an Eve-like move, chooses to choose pain. I may be over-analyzing. Overall, the best movie experience I have had in a long time with a lot of laugh out loud moments and the entire theater feeling like it is in on the joke. 4,5 stars."
Isa

Arvioijan ikä: 40

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 9© Koulukino 2024