‹ Takaisin

Batman v Superman: Dawn of Justice

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Ohjaaja Zack Snyderin (Man of Steel) elokuvassa Batman v Superman: Dawn of Justice Oscar-voittaja Ben Affleckin (Argo) esittämä Batman/Bruce Wayne ja Henry Cavillin (Man of Steel) Superman/Clark Kent kohtaavat ensi kertaa valkokankaalla.

Peläten mihin jumalana pidetyn supersankarin teot saattavat johtaa Gotham Cityn pelonsekaista kunnioitusta herättävä omankädenoikeuden harjoittaja haastaa Metropoliksen arvostetuimman modernin ajan pelastajan. Samaan aikaan ihmiskunta yrittää selvittää, millaisen sankarin he oikeasti tarvitsevat. Batmanin ja Supermanin sotiessa keskenään, nousee ilmoille uusi uhka, joka saattaa ihmiskunnan suurempaan vaaraan kuin koskaan aiemmin. (Lähde: Finnkino)

Tietoa kasvattajalle

Batman v Superman on synkkäsävyinen kuvaus kahden ehkä maailman tunnetuimman supersankarihahmon kohtaamisesta. Elokuvan ansioksi voidaan lukea se, että se pyrkii myös kyseenalaistamaan supersankarien toiminnan: valta ja vastuu eivät aina sovi hyvin yhteen, eivätkä sankaritkaan ole läpeensä hyviä. Elokuva liikkuu harmaan sävyissä mustavalkoisen hyvän ja pahan sijaan. Loppusulkeuma on kuitenkin melko yksiselitteisen onnellinen.

Batman v. Superman: Dawn of Justice jatkaa aikaisemman Man of Steelin (2013) tarinaa ja viljelee nopeita viittauksia DC:n supersankarikaanoniin, mutta toimii myös itsenäisenä teoksena.

Keskustelun tueksi

Batman v Superman: Dawn of Justice kannustaa pohtimaan vallan ja vastuun suhdetta. Kuinka supersankari esimerkiksi päättää, ketkä ovat pahiksia ja miten heitä kohdellaan? Entä jos lähes voittamaton supersankari päättäisikin itse ryhtyä pahikseksi?

  • Kuka on mielestäsi elokuvan sankari? Miksi?
  • Elokuvan loppupuolella nähtävä Wonder Woman eli Ihmenainen pitää ihmiskuntaa toivottomana tapauksena. Miksi? Mitä mieltä itse olet?
  • Miten elokuvan Lepakkomies eroaa aikaisemmista elokuvatulkinnoista, esimerkiksi Christian Balen Dark Knight -hahmosta?
  • Batman v Superman on ensimmäinen näytelty elokuva, jossa Teräsmiehen ja Lepakkomiehen hahmot kohtaavat. Mitä tiedät tai muistat Batmanin ja Supermanin kohtaamisista sarjakuvissa tai piirretyissä?
Kirjoittaja: Pihla / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Batman v Superman: Dawn of Justice

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Batman v Superman: Dawn of Justice

"HUONO"
Ksldkek

Arvioijan ikä: 30

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 15

Synkkä mutta Diana tuo toivon 3 tähteä

"Batman (Ben Affleck) on todella synkkä hahmo. Superman (Henry Cavill) on myös vakava. Mutta Wonder woman Diana Prince (kokeneimmalta tuntuva Gal Gadot) on mainio. Diana kiusaa Batmania ja näyttää todellisen johtajan taidon. Harmi että Dianalla on vähän ruutu aikaa. Myös Lois Lane ja Supermanin äiti olivat plussaa. Doomsday taistelu oli elokuvan parasta antia (Diana varastaa shown). Suosittelen alle 13 vuotiaiden katsomaan tätä elokuvaa vanhempien tai kavereiden kanssa."
Ap

Arvioijan ikä: 33

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 13

Arvioijan ikä: 16

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 13© Koulukino 2024