‹ Takaisin

Belle

4-6
7-9
10-12
13-15
hyvää vuorovaikutustahyviä roolimallejasuosittelemmetoista kunnioittavatunnetaitoja ruokkiva

Elokuvan synopsis

Suzu on tavanomainen lukiolaistyttö, joka elelee isänsä kanssa pienessä kylässä. Hän ei ole vuosiin ollut oikein oma itsensä. Eräänä päivänä hän astuu sisään massiiviseen virtuaalimaailmaan ”U”, jossa hänestä kuoriutuu Belle, maailmankuulu laulajatähti. Hän törmää salaperäiseen ja hirviömäiseen hahmoon, jota jahdataan. Yhdessä he hyppäävät seikkailujen, haasteiden ja rakkauden täyteiselle matkalle etsiessään tietä omaan sisimpään. Belle on Mirai -elokuvastaan Oscar-ehdokkuuden saaneen Mamoru Hosodan ja Studio Chizun uusi fantastinen ja sykähdyttävä seikkailu. (Lähde: Cinema Mondo)

Tietoa kasvattajalle

Tyttövetoinen anime yhdistelee virtuaalitodellisuusfantasiaa ja lukiolaisten arkisia iloja ja murheita. Äitinsä traagisesti menettänyt Suzu ei ole kunnolla käsitellyt tunteitaan, eikä rakkaasta musiikkiharrastuksesta tahdo enää tulla mitään. Uudessa virtuaalitodellisuusmaailmassa Suzu uskaltautuu kuitenkin taas laulamaan, ja hiljaisesta lukutoukasta sukeutuu huippusuosittu tähti.

U:ksi nimetyssä virtuaalitodellisuudessa Suzu tapaa mystisen olion, joka johdattaa hänet taianomaiseen, kaunottaren ja hirviön satua tulkitsevaan seikkailuun. Seikkailu kytkeytyy myös tosielämään, ja vähitellen purkautuvasta vyyhdistä löytyy kasvutarina rohkeudesta, asioihin tarttumisesta ja tunnetaidoista. Empaattista Suzua ajaa halu nähdä toiset sellaisina kuin nämä ovat, ja hän kokee, että on tärkeää voida olla oma itsensä.  

Arkitodellisuudessa Suzu ja ystävykset joutuvat kasvokkain perheväkivallan kanssa. Realistisesti esitetty lapsiin kohdistuvan väkivallan uhka onkin syy elokuvan 12 vuoden ikärajalle. Dramaattisetkin tilanteet ratkeavat elokuvassa lopulta parhain päin, mutta asia kannattaa ottaa huomioon ikäjouston käyttöä harkitessa.

Keskustelun tueksi

  • Erilaisissa peleissä ja sosiaalisen median alustoilla on mahdollisuus kokeilla erilaisia identiteettejä. Mitä hyötyä siitä voi olla? “Voit olla kuka vain, voit aloittaa kaiken alusta”, U-virtuaalitodellisuus mainostaa. Elokuva osoittaa kuitenkin, että myös virtuaalitodellisuudessa voimme kokea paineita ja ikäviä tilanteita. Mistä se johtuu?
  • Millaisia elokuvan keskeiset henkilöt ovat? Muuttuuko käsityksesi heistä tarinan aikana? Kuka henkilöistä on suosikkisi ja miksi?
  • “Ole oma itsesi” on osa monen elokuvan sanomaa. Miksi on tärkeää olla oma itsensä? Mitä merkitystä sillä on? Mitä haittaa on siitä, että ei ole oma itsensä?
  • Tunnetko sadun kaunottaresta ja hirviöstä? Mitä sadusta tuttuja asioita huomasit elokuvassa? Mitkä asiat menivät eri tavalla kuin sadussa? 
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Belle

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Belle

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024