‹ Takaisin

Big Game

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Air Force One on Suomen ilmatilassa tuomassa Amerikan presidenttiä (Samuel L. Jackson) valtiovierailulle. Matka kuitenkin keskeytyy, kun kone putoaa erämaahan, Pohjois-Suomeen, terroristien hyökkäyksessä. Järjestetyn salaliiton tarkoituksena on kaapata presidentti. Terroristien suunnitelma onkin toteutumassa täydellisesti lukuun ottamatta yhtä odottamatonta tekijää. 13-vuotias suomalaispoika, Oskari (Onni Tommila), löytää presidentin ennen terroristeja ja päättää auttaa tätä. Amerikan presidentin kohtalo on 13-vuotiaan suomalaispojan käsissä. (Lähde: Nordisk Film)

Tietoa kasvattajalle

Tämä puhdas genre-elokuva ammentaa 1980-luvun toimintajännäreistä, joissa pääosaa esittävät räjähdykset, näyttävät stuntit ja selkeä kamppailu hyvän ja pahan välillä. Big Game on vilpitön, mutta leikittelee samalla myös lajityyppistereotypioilla kuten vahvalla maskuliinisuudella; katsoja hyötyy siis sekä genretuntemuksesta että ironianlukutaidosta.

Toisaalta Big Gamessa on runsaasti myös lasten- ja nuortenelokuvalle tyypillisiä elementtejä, kun neuvokas poika pääsee osoittamaan kykynsä. Oskari joutuu kohtaamaan miehisen yhteisönsä vaativat odotukset aikuistumisriittinä toimivalla metsästysretkellä. Oikeudentajun ja peräänantamattomuuden ansiosta Oskarin onnistuu saavuttaa – ja ylittääkin – odotukset omalla tavallaan.

Keskustelun tueksi

  • Paha ei saa elokuvassa täysin palkkaansa. Pohtikaa, miksi näin on. Tekeekö se elokuvasta kiinnostavamman? Vai olisiko käänne kenties perustelu jatko-osan tekemiselle?
  • Mitä erilaisia miehen malleja Big Game esittää? Tuleeko arjessa vastaan tilanteita, joissa tarvitaan jotain noista malleista? (Esim. luonnossa selviäminen, perheenjäsenen kannustaminen, rohkeus mennä väliin kun heikompaa kiusataan)
  • Toimintaväkivalta kuuluu olennaisesti Big Gamen edustamaan elokuvagenreen. Pohtikaa, miksi ihmiset haluavat katsoa väkivaltaa. Miksi se voi viihdyttää? Miten arvelette väkivallan katsomisen vaikuttavan ihmiseen? Hyviä keskusteluideoita löytyy esimerkiksi Taikalamppu-verkoston menetelmäoppaasta “Musta on siistii kun luut murskaantuu”

Tutustu myös Koulukinon Big Game -elokuvakasvatusmateriaaliin!

Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Big Game

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Big Game

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024