‹ Takaisin

Big Hero 6

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Vauhdikas seikkailukomedia kertoo pullean ilmatäytteisen robotin Baymaxin (äänenä Mikko Kouki) ja poikanero Hiro Hamadan (äänenä Henri Piispanen) välille muodostuvasta ystävyydestä. Katastrofi iskee San Fransokion kaupunkiin ja sinkoaa Hiron vaarojen keskelle. Hiro tarvitsee avukseen Baymaxin ja läheiset ystävänsä: vauhtimimmi Go Go Tomagon (äänenä Anna-Maija Tuokko), siisteysintoilija Wasabin (äänenä Peter Kanerva), kemistinero Honey Lemonin (äänenä Myy Lohi) ja fanipoika Fredin (äänenä Joonas Saartamo). Hiro päättää ratkaista katastrofiin liittyvän arvoituksen ja muuntautuu yhdessä ystäviensä kanssa teknosupersankariryhmäksi nimeltä “Big Hero 6”. (Lähde: Walt Disney Studios Motion Pictures Finland)

Tietoa kasvattajalle

Futuristinen supersankarielokuva käsittelee lämpimästi läheisen menettämistä, ystävyyttä ja teini-ikäisen kasvukipuja. Sisukas, tätinsä kasvattama Hiro saa tuekseen sekä pullean hoivarobotin että joukon nuoria tiedeneroja menettäessään isoveljensä. Monipuolinen nörttiporukka käyttää kykyjään hyvin luovasti ja varoo toistamasta silmälasipäisen ruipelon stereotyyppiä. Yhdessä joukko kokee monia onnistumisia. Dramaattinen naamiopahis kuitenkin uhkaa sankarien henkeä toistuvasti. Elokuvassa on paljon nopeatempoisia toimintakohtauksia.

Keskustelun tueksi

  • Jos osaisit rakentaa robotteja, millaisen robotin rakentaisit? Mitä robottisi osaisi tehdä? Kenen käyttöön se sopisi?
  • Millainen tyyppi Baymax-robotti on? Voivatko ihminen ja robotti mielestäsi ystävystyä?
  • Millä tavoin Hiro käsittelee surullisia kokemuksiaan?
  • Olisiko elokuva erilainen, jos Hiro ryhtyisi supersankariksi yksin?
  • Millaiset supervoimat sinä haluaisit? Miten käyttäisit niitä?
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Big Hero 6

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Big Hero 6

Maailman paras ohjelma

"Mahtava ohjelma ja musta tuli hiro:n idoli"
Aleksi.a.autio@gmail.com

Arvioijan ikä: 9

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 6

Seikkailu fiktiivisessä San Fransokyossa

"Katson tätä leffaa 4-vuotiaan tyttäreni kanssa useasti. Hän tykkää "pallotytöstä" eli kemistinero Honey Lemonista. Välillä on pelottavia asioita, mutta häntä ei pelota, kun hyviksiäkään ei pelota. Itse olen ihastunut futuuriseen kaupunkiin San Fransokyoon, visuaaliset yksityiskohdat kuten mainostaulut ja lentävät tuulivoimalat olivat herkkupaloja mielelle. Tätä elokuvaa jaksaa katsoa uudestaan. Big Hero 6- ryhmäläiset löytävät uuden puolen itsessään ja kasvavat uusiin tehtäviin. Tarinassa annetaan tunnustusta uteliaille tieteentekijöille ja tutkijoille, jotka tarvittaessa ottavat sankariroolin muita auttaakseen. Tieto on valtaa, sitä voi käyttää hyvään. Baymax-robotti on hurjan hellyttävä, lempeä jättiläinen, jonka filosofinen maailmankuva muistuttaa meitä arvostamaan elämää kaikessa muodossa. Nerokkainta on Baymaxin kyky parantaa ei pelkästään fyysisiä vammoja vaan myös sydänsurua. Hiron veli Tadashi opetti Hiroa heräämään muiden auttamiseen. Tadashi myös tahattomasti jätti perinnöksi pikkuveljelleen rakkaat ystävänsä. Kunpa osaisimme olla yhtä elämänviisaita kuin Tadashi. "

Arvioijan ikä: 34

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 5© Koulukino 2024