‹ Takaisin

Bigfoot - Isojalan perhe

4-6
7-9
10-12
13-15
ajatuksia herättävähumoristinenonnistumisen kokemuksiaympäristötietoinen

Elokuvan synopsis

Adamin perhe on hiukan epätavallinen. Hänen isänsä on nimittäin ihan oikea isojalka – eikä siinä kaikki, hän on myös julkkis! Isä haluaa käyttää mainettaan hyviin tarkoituksiin, ja kun ympäristöjärjestö pyytää häntä auttamaan luonnonpuiston suojelemisessa öljy-yhtiön katalilta suunnitelmilta, hän tarttuu tilaisuuteen. Matkalla hän yllättäen katoaa jäljettömiin. Adamin ja hänen eläinystävänsä on lähdettävä etsimään häntä ja pelastettava aarniometsä hävitykseltä. (Lähde: Finnkino)

Tietoa kasvattajalle

Ajatuksia herttävässä animaatiossa Isojalka perheineen osoittaa, kuinka pienikin ihminen voi vaikuttaa isoihin asioihin, jos vain uskaltaa heittäytyä. Elokuvan varsinainen sankari on Isojalan poika, neuvokas Adam. Reippaan nuorukaisen johdolla koko Isojalan perhe eläinystävineen pistää kampoihin häikälemättömiä öljymiehiä vastaan. Aseinaan kirjavalla köörillä on milloin perinteinen mielenosoittaminen, milloin viimeisimmät some-jipot. Tärkeimpänä aseenaan heillä on kuitenkin yhteistyö. Kukin ottaa osaa taisteluun luonnon puolesta omalla tavallaan ja tasollaan. Kaikille on paikkansa ja tehtävänsä.

Ympäristötietoinen asetelma on elokuvassa selkeä ja ymmärrettävä myös pienemmille katsojille. Painavaa ekologista viestiä kevennetään lastenanimaatioille tyypillisellä huumorilla ja vauhdikkailla toimintajaksoilla. Elokuvan tahti on alkupuolella sangen maltillinen, mutta loppua kohden vauhti kiihtyy ja elokuva siirtyy enemmän ja enemmän toimintaelokuvista lainaavaan kerrontaan. Tilaa jää kuitenkin myös katsojan omille ajatuksille.

Öljy-yhtiön ahneus ja ilkeys eivät jää epäselväksi, mutta elokuvan tunnelma on silti optimistinen ja tulevaisuuteen luottava. Hädän hetkellä perhe auttaa, elokuva muistuttaa. Vaikka pahiksilla on julmat aikeet, on väkivalta on lähinnä rakenteellista tai yleensä alleviivatun koomista. Kovin uhkaavia pahikset eivät pienelle katsojalle ole. Jotkin jännittävimmistä jaksoista ja aiheista eivät kuitenkaan ratkea aivan hetkessä, vaan jäävät auki pidemmäksi aikaa. 

Bigfoot – Isojalan perhe on lapsentasoisesti kiinni ajan ilmiöissä, kuten esimerkiksi somevaikuttamisessa tai mainosmaailman ylilyönneissä. Elokuvan suomenkielinen puhe on erinomaisen selkeätä.

Keskustelun tueksi

  • Mitä eri vaikuttamisen keinoja elokuvassa käytettiin? Millaisissa tilanteissa (esim. mainokset, uutiset, sosiaalinen media) näitä keinoja käytettiin?
  • Mitä mielenosoitus tarkoittaa? Oletko sinä joskus osoittanut mieltä jonkin asian puolesta tai jotakin vastaan?
  • Elokuvassa mainitaan valeuutiset. Mitä sana tarkoittaa? Miksi valeuutisia on olemassa?
  • Kun katsot ympärillesi, löydätkö mitään minkä valmistamiseen on tarvittu öljyä?
  • Elokuvan alussa Adam on sitä mieltä, että yksi ihminen ei voi muuttaa maailmaa. Mikä saa hänet muuttamaan mielensä?
  • Millaisiin asioihin sinä voit vaikuttaa?
Kirjoittaja: Juuso / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Bigfoot - Isojalan perhe

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Bigfoot - Isojalan perhe

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024