‹ Takaisin

Bigfoot - Isojalan poika

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Adamin isä on kadonnut kauan aikaa sitten. Adam päättää selvittää isänsä kohtalon, ja totuus on uskomattomampi kuin hän olisi ikinä uskonut: hänen isänsä on legendaarinen Bigfoot, Isojalka, ja on piileskellyt vuosia metsässä.

Kun Adam tutustuu isäänsä, hän huomaa yllättäen omaavansa itsekin samoja supervoimia kuin Isojalka. Valitettavasti myös muut haluavat hyödyntää Isojalan superominaisuuksia, ja Adam havaitsee isänsä ja itsensä olevan haluttu saalis. Jättiläisyritys HairCo. haluaa hyödyntää heidän harvinaista DNA:taan hinnalla millä hyvänsä. Alkaa seikkailu, jossa tarvitaan myös Isojalan eläinystäviä. (Lähde: SF Film Finland)

Tallenna

Tietoa kasvattajalle

Vauhdikas animaatio ammentaa komediasta ja seikkailusta. Tummempia sävyjä elokuvaan tuovat kiusaamiseen ja vanhemman poissaoloon liittyvät teemat. Tarina kertoo paitsi lapsen ja vanhempien suhteista, myös nuoren pojan retkestä itsensä hyväksymiseen. Omalaatuiset piirteet ovat itse asiassa vahvuuksia.

Monet tarinan ihmisistä esitetään itsekkäinä, rahan, maineen tai vallan takia mitä tahansa tekevinä ilkimyksinä ja kiusaajina. Adamilla ja hänen perheellään sen sijaan on lämminhenkiset suhteet. Eläinhahmoja yhdistää vankkumaton yhteispeli ja uskollisuus muita sekalaisen ihmis- ja eläinlauman jäseniä kohtaan. Elokuva herättelee kysymyksiä luonnon ja ihmisen suhteesta, sivuten mm. metsästystä ja kasvissyöntiä.

Keskustelun tueksi

  • Adamia kiusataan koulussa. Miten kiusaamista voi lähteä selvittämään? Millä tavoin väärin koulun rehtori toimi? Kiusaamistilanteisiin apua voi saada tukea ja neuvoja mm. Rikosuhripäivystyksen ja MLL:n sivuilta.
  • Miksi Isojalka on valinnut piileskelevänsä metsässä sen sijaan, että eläisi perheensä kanssa?
  • Miksi Adam suuttuu äidilleen? Miksi Adamin vanhemmat ovat valehdelleet hänelle? Ovatko he tehneet mielestäsi oikein?
  • Miksi hiusyritys haluaa vangita Isojalan? Millaisia eettisiä ongelmia esim. vaate- tai kosmetiikkateollisuuteen saattaa liittyä oikeassa elämässä?
  • Mitä muita sellaisia elokuvia olet nähnyt, joissa seikkailee eläimiä? Millaisina eläimet esitetään Bigfoot – Isojalan pojassa? Entä muissa näkemissäsi elokuvissa?
Kirjoittaja: Maija / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Bigfoot - Isojalan poika

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Bigfoot - Isojalan poika

Ikäraja

"Vaikka tän ikäraja on k7 niin silti kivaa"
Jassu

Arvioijan ikä: 10

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 13

"Vauhdikas toimintaelokuva ei ole ihan pienille. Alakoululainen sai monet hyvät naurut, aikuisella katsomossa vähän tylsempää. :) Leffan jälkeen puhuttavaa riitti varsinkin kiusaamisesta ja hiukan myös murkkuiästä. :)"

Arvioijan ikä: 35

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 8

Arvioijan ikä: 43

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 7© Koulukino 2024