‹ Takaisin

Black Adam

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Maailma tarvitsi sankarin, se sai Black Adamin. 

New Line Cinema tuo valkokankaille Dwayne Johnsonin tähdittämän toimintaseikkailun Black Adam. Melkein 5000 vuotta sen jälkeen, kun hänelle suotiin muinaisten jumalten voimat ja hänet vangittiin, Black Adam (Johnson) vapautetaan maallisesta haudastaan, ja hän on valmis jakamaan nykymaailmalle oikeutta omaan tyyliinsä. 

Jauem Collet-Serra (Jungle Cruise) on ohjannut elokuvan Adam Sztykielin, Rory Hainesin ja Sohrab Noshirvanin DC-hahmoihin pohjautuvaan käsikirjoitukseen perustuen. Black Adamin ovat luoneet Billy Parker ja C.C. Beck. (Lähde: Warner Bros. Finland) 

Tietoa kasvattajalle

5 000 vuotta vanha, supervahva taistelija Teth Adam herätetään eloon, kun kuvitteellinen Kahndaqin valtio kamppailee itsemääräämisoikeudestaan.  

Teth Adam – tai modernisti Black Adam – ei ole aluksi roisto eikä sankari, vaan lähinnä tuhokone. Adam kuitenkin oppii tutkimaan ennen hutkimista, kun hän joutuu pakon edessä lyöttäytymään yhteen rauhaa ylläpitämään pyrkivän mutta asiassaan vaihtelevasti onnistuvan Justice Societyn kanssa.  

Justice Societyyn kuuluvat supervoimaiset Dr. Fate, Hawkman, Cyclone ja Atom Smasher. Merkittävänä keskushahmona touhuaa skeittilautoineen myös paikallinen nuori kapinallinen Amon ja tämän yksinhuoltajaäiti Adrianna. Tavallisten ihmisten aatteen palo on lopulta tärkein liikkeellepaneva voima myös supersankarien rynnistelyssä. 

Seikkailuelokuvassa on reilusti ryminää ja yliampuvaa väkivaltaa. Tarinaa kevennetään huumorilla, eivätkä synkimmätkään elementit – demonit, zombieluurangot ja orjien kaltoinkohtelut – luo kovin ahdistavaa tunnelmaa. 

Keskustelun tueksi

  • Oliko elokuvalla mielestäsi jokin sanoma tai opetus? 
  • Kuka elokuvan hahmoista oli mielestäsi rohkein? 
  • Teth Adam sanoi, että kuka tahansa ei sovi sankareiksi. Miksi hän oli sitä mieltä? Onko hän mielestäsi oikeassa? Millaisia ominaisuuksia sankarilla pitää olla? Voiko näitä ominaisuuksia oppia? 
  • Oletko nähnyt Shazam!-elokuvan? Miten sen hahmot ja tapahtumat liittyvät Black Adamiin? 
  • Sekä Marvel että DC Comics ovat tuoneet valkokankaille omia supersankaritarinoitaan runsain määrin viime vuosina. Tiedätkö, ketkä kuuluisat supersankarit kuuluvat Marvelin, ketkä taas DC:n leiriin? Ovatko Marvelin ja DC:n supersankarielokuvat mielestäsi samanlaisia vai erilaisia keskenään? 
  • Kenelle suosittelisit Black Adam –elokuvaa? Miksi? 
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Black Adam

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Black Adam

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024