‹ Takaisin

Black Panther

4-6
7-9
10-12
13-15
ajatuksia herättäväintertekstuaalinen

Elokuvan synopsis

Marvel Studiosin uutuusseikkailun Black Panther pääosassa nähdään T’Challa, joka palaa elokuvan “Captain America: Civil War” tapahtumien jälkeen taas kotiin Afrikkaan eristyneeseen mutta teknisesti edistykselliseen Wakandaan ottaakseen paikkansa maan kuninkaana. Kuitenkin kun vanha vihollinen ilmaantuu kuvioihin, T’Challasta otetaan mittaa sekä kuninkaana että supersankari Black Pantherina hänen tempautuessaan mukaan taisteluun, jossa pelissä on sekä Wakandan että koko maailman kohtalo. (Lähde: Finnkino)

Tietoa kasvattajalle

Black Panther edustaa Marvelin Avengers-jatkumon vakavampaa ja aikuisempaa päätyä olematta kuitenkaan synkkä. Elokuva käsittelee älykkäästi mm. kolonialismin ja mustiin kohdistuvan sorron teemoja. Oikean ja väärän ero ei myöskään näyttäydy niin yksiselitteisenä tai länsimaisen yhteiskunnan ja kapitalismin arvojen (joita jopa hetkittäin haastetaan) mukaan määrittyvänä kuin supersankarielokuvissa yleensä.

Black Panther on saanut ansaittua kiitosta afrikkalaisen ja mustan kulttuurin käsittelystään. Afrikkaa kauniilla tavalla pursuavan visuaalisten ilmeen lisäksi myös elokuvan juonen keskiössä on musta kulttuuri ja mustat kohtalot. Teemojen vakavuudesta huolimatta Black Pantherin ikäraja vastaa sen sisältöjä. Monet elokuvan taistelut käydään paljain nyrkein, mikä voi lisätä väkivallan realistisuuden tuntua.

Keskustelun tueksi

  • Elokuvassa käydään paljon keskustelua teknologisesti edistyneen ja vauraan Wakandan vastuusta auttaa vähempiosaisia, sorrettuja ja hädänalaisia. Millaisia puheenvuoroja muistat? Minkä puheenvuorojen kanssa olet samaa mieltä? Entä eri mieltä? Miksi? Miten itse toimisit Wakandan hallitsijan roolissa?
  • Miten Black Panther hahmona ja elokuvana asettuu Marvel-universumiin ja Avengers-elokuvien sarjaan? Muistatteko Black Pantherin esiintymisen Captain America: Civil Warissa tai tunnetteko Black Pantheria myös sarjakuvista? Mitä muissa Avengers-elokuvissa esiintyneitä elementtejä tai hahmoja huomaatte? Muistuttaako Black Panther joitain muita Marvelin supersankareita ja miten?
Kirjoittaja: Pihla / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Black Panther

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Black Panther

Arvioijan ikä: 12

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 12

Raa'empaa kuin muut Marvelit

"Elokuva on mielenkiintoinen, mutta melko synkkä. Se ei ole kovin leikkisä ja siinä on raa'empaa väkivaltaa kuin monissa muissa k12-elokuvissa."
Iina

Arvioijan ikä: 40

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 13

Black Panther

"Hyvä leffa. Mutta jotkut taistelut ovat raakoja, ja rasismia käsitellään."
ESM

Arvioijan ikä: 9

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 11

Arvioijan ikä: 16

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 12© Koulukino 2024