‹ Takaisin

Blockers

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Saadessaan selville tyttäriensä salaisen suunnitelman päästä eroon neitsyydestään koulun päättäjäisjuhlissa kolme vanhempaa yhdistää voimansa estääkseen teinien aikeet. (Lähde: Finnkino)

Tietoa kasvattajalle

Blockers keskittyy ennen kaikkea vanhemmuuteen ja kasvatuskysymyksiin, mutta kertoo myös nuorten paineista, aikuistumisesta ja seksikäsityksistä.

Nuorten seksuaalisuus on elokuvan vanhemmille nolo ja sietämätön ajatus. Vanhemmat myös kyseenalaistavat vahvasti lastensa kyvyn tehdä järkeviä ja valistuneita päätöksiä. Elokuvassa pohditaankin erityisesti omien lasten aikuistumisen hyväksymistä.

Blockers sisältää myöhäisillan komedioille tyypillistä roisia huumoria eritteineen ja suolihuuhteluineen. Nolot tilanteet tapahtuvat kuitenkin pääsääntöisesti elokuvan aikuisille, jotka nähdään komediallisessa valossa.

Elokuvan nuoret ja myös nuorten väliset seksitilanteet sen sijaan esitetään varsin myönteisesti; tytöt ovat itsevarmoja, tasa-arvoisia toimijoita, ja myös suostumusta käsitellään myönteisesti useissa kohtauksissa. Yksi tytöistä jännittää iltaa seksuaali-identiteettinsä vuoksi, mutta kun hän tulee kaapista, ystävät ja vanhemmat suhtautuvat häneen yhtä lämpimästi kuin ennekin.

Elokuvassa nähdään runsaasti päihteidenkäyttöä (alkoholi, huumeleivonnaiset), jolla ei ole kielteisiä seurauksia.

Keskustelun tueksi

  • Julie toteaa, että päättäjäistanssien pitäisi olla “elämän maagisin ilta”. Oletko nähnyt muita elokuvia, joissa kerrotaan amerikkalaisista koulunpäättäjäistansseista? Millaisia asioita iltaan niissä liittyy? Miksi tilaisuus on nuorille niin tärkeä?
  • Yksi nuorten vanhemmista pitää kipakan puheen tasa-arvosta. Suhtaudutaanko tyttöjen ja poikien seksuaalisuuteen eri tavoin? Miksi?
  • Mitä seksuaalisanastoon kuuluva suostumus tarkoittaa? Miten suostumus ilmenee elokuvassa? Katso Nuorten Väestöliiton lyhyt video Haluatko sä? Haluanko mä? Mistä sen tietää?
  • Miksi tytöistä tykkäävä Sam yrittää olla kuten muut? Oletko tehnyt joskus jotain vain siksi, että “kaikki muutkin tekevät niin”? Mitä vahinkoa siitä voi olla?
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Blockers

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Blockers

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024