Rakkaudesta elokuviin - Lukuviikon kirjavinkit

Hyvää Lukuviikkoa 2015!Media-avain kokosi Lukuviikolle vinkkejä elokuvakirjoista monen ikäisille.

Lucy Cousins: Maisa menee elokuviin (WSOY 2014). Maisa-hiiri ja eläinystävät menevät elokuviin katsomaan Viidakon sankaria. Kirja esittelee elokuvateatterivierailun vaiheet popcorneista lipuntarkastukseen, jännityksestä nauruun ja elämyksen katkaisevasta pissahädästä lopputeksteihin lämpimästi, ensikertalaisellekin sopivalla tavalla. Lue lisää kirjasta.

Veera Salmi: Puluboin ja Ponin pöpelikkökirja (Otava 2015). Kuvittanut Emmi Jormalainen. Ihanan pöhkön räyhääjäpulun ja Poniksi itseään kutsuvan tytön seikkailut jatkuvat uudessa Pöpelikkökirjassa. Poni ja paras kaveri Miisu suunnittelevat omaa elokuvaa, ja Poni kuvailee tarinan tapahtumia melkeinpä kuvaussuunnitelman muodossa. Hauska kerrontatapa avaa kuin ohimennen elokuvan lajityyppejä ja erilaisia kerronnan keinoja. Lue lisää kirjasta.

Malin Kivelä: Pixonin pojat ja TV:n kotoisa kajo (Schildts & Söderströms 2013). Kuvittanut Linda Bondestam. Railakas, tummasävyisesti kuvitettu ja mustalla huumorilla maustettu kirja kertoo neljästä veljeksestä, jotka ovat kuihtuneet melkein olemattomiin jatkuvan ruutuajan ja ravintoköyhän ruoan takia. Mitä mahtaa tapahtua, kun televisio eräänä sunnuntaina hajoaa? Lue lisää kirjasta.

Tuuve Aro: Korson purppuraruusu (WSOY 2011). Kuvittanut Sanna Mander. Äitinsä vasta menettänyt, korsolainen Topi käy katsomassa Purppuraruusu-elokuvaa uudelleen ja uudelleen. Eräänä päivänä elokuvan päähenkilö, villi ja vahva Tallulah, hyppää valkokankaalta Topin elämää piristämään. Rempseästä tarinasta löytyy paljon bongattavaa elokuvien ystävälle. Lue lisää kirjasta.

Jesse Andrews: Maailmankaikkeuden huonoin elokuva, eli minä & Earl & kuolemansairas tyttö (WSOY 2012). Elokuvantekoa harrastava, 17-vuotias Greg haluaa olla mahdollisimman tavallinen. Kun Greg joutuu pitämään seuraa leukemiaan sairastuneelle Rachelille, kaikki muuttuu. Vinksahtaneen humoristinen nuortenromaani on kirjoitettu osittain elokuvakäsikirjoituksen muotoon. Lue lisää kirjasta.

Hernan Riviera Letelier: Elokuvankertoja (Siltala 2012). Aina kun kaupunkiin saapuu uusi elokuva, köyhä chileläisperhe lähettää Marían sitä katsomaan. Marían tehtävänä on kertoa elokuva perheelleen, mutta pian koko kylä haluaa kuulla Marían lumoavat kuvailut. Kipeistä elämänkohtaloista kertova kirja muistuttaa tarinan ja kuvien voimasta. Lue lisää kirjasta.

Media-avaimen toimitus

Lukuviikkoa vietetään 20.-26.4.2015. Lukuviikko on Lukukeskuksen järjestämä vuosittainen kampanja, jonka tarkoituksena on innostaa lapsia ja nuoria kirjojen pariin. Lukuviikon aikana muun muassa koulut ja kirjastot järjestävät erilaisia tapahtumia.© Koulukino 2024