‹ Takaisin

Blue Beetle

4-6
7-9
10-12
13-15
humoristinenhyviä roolimallejaintertekstuaalinen

Elokuvan synopsis

Warner Bros. Picturesilta tulee elokuva ”Blue Beetle”, tuoden tämän DC-supersankarin ensi kertaa valkokankaalle. Angel Manuel Soton ohjaaman elokuvan pääosassa on Xolo Maridueña, joka esittää myös alter egoaan, Jaime Reyesiä. Päätettyään juuri lukion Jaime Reyes palaa kotiin tulevaisuudenhaaveineen ja huomaa, että koti ei ole enää aivan ennallaan. Kun hän etsii tarkoitustaan maailmassa, kohtalo puuttuu peliin kun Jaime huomaa yllättäen, että hänen hallussaan on muinainen jäänne alienien bioteknologiasta: skarabee. Kun skarabee yllättäen valitsee Jaimen symbioottiseksi isännäkseen, hän saa uskomattoman haarniskan, jolla on ihmeelliset ennalta-arvaaamattomat voimat, muuttaen hänen kohtalonsa kun hänestä tulee supersankari Blue Beetle. (Lähde: Warner Bros. Finland)

Tietoa kasvattajalle

DC-supersankarien universumiin sijoittuva tarina kertoo Blue Beetle -hahmon taustasta. Päähahmo Jaime on vastuuntuntoinen ja perhekeskeinen nuori, joka supervoimistaan huolimatta on haluton tappamaan. Meksikolaistaustaisena hän tuo myös ripauksen etnistä moninaisuutta supersankarien kavalkadiin. Hän on siis monella tavalla hyvä esikuva nuorille katsojille.

Jaimen perhe näyttäytyy hassuttelevana ja lämpimänä yksikkönä, johon voi turvautua tilanteessa kuin tilanteessa. Perheen merkityksen lisäksi elokuvasta on löydettävissä teemoja suuryritysten vallasta sekä teknologian kehityksen uhista ja mahdollisuuksista.

Supersankarielokuvana Blue Beetlessä nähdään tietysti kosolti hyvisten ja pahisten välisiä taisteluita, joskin ne ovat suurimmaksi osaksi sarjakuvamaisia ja välillä jopa humoristisia. Kepeän huumorin lisäksi elokuvassa on myös kuolemaa ja muutenkin väkivaltaisia kohtauksia. Tämän vuoksi vanhemman kannattaa puntaroida oman lapsensa herkkyyttä, jos tarkoitus on suunnata elokuviin ikäjouston turvin.

Keskustelun tueksi

  • Millainen supersankari Jaime mielestäsi oli? Miten vertaisit häntä muihin tietämiisi supersankarihahmoihin? Millaisia ominaisuuksia sankarilta vaaditaan?
  • Miten Jaime suhtautui uusiin voimiinsa sekä tilanteisiin, joissa hän joutuu konflikteihin ja käyttämään väkivaltaa?
  • Millainen perhe Jaimella oli? Millaista tukea perheeltä voi saada hankalassa tilanteessa?
  • Elokuvassa tuotiin esiin uuden teknologian mahdollisuuksia sodankäynnissä. Miten teknologiaa voisi hyödyntää paremmin kaikkien eduksi? Kuka päättää, millaisia keksintöjä tulevaisuudessa kehitetään?
  • Oletko tutustunut muihin DC-maailmaan sijoittuviin elokuviin, sarjoihin tai sarjakuviin?
Kirjoittaja: Jenni / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Blue Beetle

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Blue Beetle

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024