‹ Takaisin

Boksitrollit

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Animaatioelokuva Boksitrollit on huumorilla höystetty satuseikkailu pienistä otuksista, joilla on kanttia! Juustingin kaupungin asukkaat ovat ylpeää väkeä – ja aivan hulluina maailman haisevimpiin ja herkullisiin juustoihin. Kaupungin katujen alla majailevat pelätyt boksitrollit, jotka tarinoiden mukaan varastelevat kaupunkilaisten kalleimpia asioita: lapsia ja juustoja. Näin kerrotaan, mutta todellisuudessa boksitrollit ovatkin leppoisaa porukkaa.

Pienet boksitrollit asuvat maanalaisissa luolissa ja pukeutuvat vanhoihin pahvilaatikoihin, joihin voi tarpeen tullen piiloutua kuin kilpikonna kuoreensa. Ne keräävät kaupunkilaisten pois heittämiä tavaroita ja rakentelevat niistä jännittäviä mekaanisia laitteita. He huolehtivat myös ihmispoika Egusta, joka on kasvanut boksitrollien keskuudessa pienestä asti. Kun ilkeä tuholaistorjuja Sieppo alkaa jahdata boksitrolleja päästäkseen juustoseurapiireihin, boksitrollit ovat pulassa. Rohkean Winnie-tytön avulla Egun on saatava apua maanalaiselle perheelleen. Myös boksitrollien on rohkaistuttava ja osoitettava, että heistä löytyy särmää. (Lähde: Finnkino)

Tietoa kasvattajalle

Alan Snown Here be Monsters! -kirjaan perustuva stop motion -animaatio on riehakkaan surrealistinen satu täynnä absurdia, montypythonmaista huumoria, joka uppoaa myös aikuiskatsojiin. Alle seitsemänvuotiaita elokuvan groteskit kuvat ja kauhuelementit voivat pelottaa liikaa. Myös elokuvan synkkiä sävyjä sisältävä huumori voi mennä nuoremmilta katsojilta ohi ja saattaa jopa ahdistaa. Omaperäinen, karnevalistinen estetiikka vedonnee kuitenkin myös teineihin.

Synkistä sävyistä huolimatta pohjimmiltaan rohkaisevan positiivinen elokuva kannustaa tulemaan boksista ulos ja olemaan rohkeasti sellainen kuin on. Elokuva tarjoaa raikkaita sukupuoliroolimalleja ja samastumiskohteita molemmille sukupuolille.

Keskustelun tueksi

Elokuvan jälkeen voi pohtia esimerkiksi näitä tarinan teemoja:

  • Vanhempien ja lasten väliset suhteet ja keskusteluyhteys
  • Itsensä ja identiteettinsä löytäminen
  • Erilaisuuden hyväksyminen ja ymmärtäminen
Kirjoittaja: Marjo / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Boksitrollit

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Boksitrollit

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2023