‹ Takaisin

Boyhood

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Boyhood on elämänmakuinen kasvutarina, joka seuraa Masonin (Ellar Coltrane) varttumista pojasta nuoreksi mieheksi. 6-vuotiaan Masonin elämässä on tapahtumassa suuria ja hämmentäviä muutoksia: hänen yksinhuoltajaäitinsä Olivia (Patricia Arquette) on päättänyt, että perhe, johon kuuluu myös isosisko Samantha (Lorelei Linklater), muuttaa toiseen kaupunkiin. Samaan aikaan hänen pitkään Alaskassa asunut isänsä (Ethan Hawke) tekee yllättäen paluun lasten elämään. (Lähde: Finnkino)

Tietoa kasvattajalle

Naturalistinen kuvaus kasvamisesta, ajan kulusta ja elämästä. Elokuvan tekotapa tuo mukanaan ainutlaatuista realismia: se on kuvattu kahdentoista vuoden aikana samojen näyttelijöiden kanssa. Elokuvassa piirtyvät toteavan dramatisoimattomasti esiin vanhempien erot, alkoholiongelmat, kasvukivut ja itsensä löytämisen kysymykset. Pyrkimys realistisuuteen näkyy myös ronskissa kielessä sekä päihteiden käytössä.

Keskustelun tueksi

  • Jos sinun elämästäsi tehtäisiin elokuva, mitkä kohdat otettaisiin mukaan? Mitkä olisivat merkittäviä käänteitä tai ikimuistoisia tapahtumia?
  • Millaisia elokuvan vanhemmat ovat, ja kuinka he vaikuttavat Masonin ja Samanthan elämään?
  • “Elokuva on elämää, josta on leikattu tylsät kohdat pois”, totesi mestariohjaaja Alfred Hitchcock. Boyhood suhtautuu väitteeseen varovaisesti. Voivatko elokuvat muokata odotuksiamme elämästä? Voiko elämä joskus edetä kuin elokuvissa?
Kirjoittaja: Marjo / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Boyhood

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Boyhood

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024