‹ Takaisin

Bumblebee

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

On vuosi 1987. Bumblebee on pakomatkalla ja päätyy piileskelemään pienen kalifornialaiseen rantakaupungin kaatopaikalle. Rikkinäisen ja taisteluissa ryvettyneen Bumblebeen löytää Charlie (Oscar-ehdokas Hailee Steinfeld), kohta 18-vuotias nuori joka etsii paikkaansa maailmassa. Kunnostaessaan autoa Charlie huomaa, ettei tämä ole mikään tavallinen keltainen kuplavolkkari.(Lähde: Filmikamari)

Tietoa kasvattajalle

Aiempien Transformers-elokuvien spinoffina tehty Bumblebee on lämminhenkinen, 1980-luvun henkinen seikkailuelokuva, joka kertoo teinitytön ja valtavan kokoisen mutta kiltin Transformers-robotin ystävyydestä. Heitä jahtaavat niin ihmisten armeija kuin myös Bumblebeen kotiplaneetalta kotoisin olevat pahikset. Elokuva kuitenkin osoittaa 80-luvulla julkaistun E.T.:n tapaan, että ystävyyden voima voittaa kaikki esteet.

Bumblebeessa nähdään toimelias ja aktiivinen teinityttö, joka on menettänyt isänsä ja kaipaa tätä kovasti. Hän on harrastanut autojen korjaamista jo isänsä kanssa ja jatkaa harrastusta myös myöhemmin rikkoen stereotypioita siitä, mitä teinityttö voi tehdä tai miltä hänen pitäisi näyttää.

Elokuvassa on mukana myös pienimuotoinen ja herttaisen viaton teiniromanssi, joka kumpuaa ystävyydestä ja yhdessä tekemisestä.

Keskustelun tueksi

  • Miksi Charlie ja Bumblebee ystävystyvät? Miten ystävyys vaikuttaa teinityttöön? Entä vaikuttaako se mitenkään isoon Transformers-robottiin?
  • Miten robotin tunteet näkyvät elokuvassa? Millaisilla elokuvallisilla keinoilla tätä esitetään?
  • Miksi juuri Bumblebee joutui maapallolle ja minkä vuoksi pahat Decepticonit jahtaavat Bumblebeeta maapallolla?
  • John Cenan esittämä armeijan sotilas muuttuu elokuvan lopussa. Minkä vuoksi hän kääntyykin Bumblebeen puolelle?
  • Charlie on menettänyt isänsä ja jatkaa tämän kanssa yhdessä aloitettua autoharrastusta. Keskustelkaa vanhemman menetyksestä, miten menetyksestä voi selvitä ja miten yhteistä aikaa voi muistaa rakkaudella.
Kirjoittaja: Helinä / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Bumblebee

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Bumblebee

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024