‹ Takaisin

Call Me by Your Name

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Call Me by Your Name on sensuelli ja ajaton ensirakkauden kuvaus. On kesä 1983 Pohjois-Italiassa ja 17-vuotias amerikkalais-italialainen Elio viettää päivänsä perheensä 1600-luvulla rakennetussa villassa klassista musiikkia soittaen ja sovittaen, lukien ja flirttaillen ystävänsä Marzian kanssa.

Eliolla on läheinen suhde isäänsä, joka on kreikkalais-roomalaiseen kulttuuriin erikoistunut professori, ja äitiinsä, joka on kääntäjä. Elio on saanut varttua korkeakulttuurin upeimpien saavutusten keskellä aurinkoisen Italian kuvankauniissa ympäristössä. Vaikka Elion sivistys ja älykkyys antavat hänestä kuvan ikäänsä vanhempana, on hän kuitenkin vielä melko viaton ja kokematon – erityisesti sydämen asioissa.

Eräänä päivänä komea amerikkalainen Oliver saapuu Elion isän tutkimusassistentiksi. Italian auringon polttavassa paahteessa Elion ja Oliverin välillä heräävä intohimo leimahtaa liekkeihin ja kuumat kesäpäivät muuttavat heidän elämiensä kulun lopullisesti.

Elokuva perustuu André Acimanin romaaniin. (Lähde: Walt Disney Studios Motion Pictures Finland)

Tietoa kasvattajalle

Call Me by Your Name on elokuva 17-vuotiaan Elion ensirakkaudesta ja seksuaalisuudesta. Tunteiden aallokossa pohditaan monia nuorelle tyypillisiä kysymyksiä kuten olenko normaali, mitä rakkaus on ja kelpaanko tällaisena kuin olen.

Elokuva ottaa todesta nuoren päähenkilönsä tunteet, sydänsurut ja kasvukivut. Myös Elion vanhemmat kohtelevat häntä kypsästi. Elio ei juuri peittele seksikokeilujaan ystävänsä Marzian kanssa. Sen sijaan Elion ja Oliverin vilpittömän intohimoinen rakkaus jää piiloon ympäröiviltä ihmisiltä, sillä sitä varjostaa huoli kielletystä suhteesta.

Lue lisää esimerkiksi Common Sense Median arviosta!

Keskustelun tueksi

  • Elion isä ohjeistaa, että suruaan ei kannata tukahduttaa, sillä se tappaisi myös ilon. Mitä mieltä olet tästä ohjeesta, ja kuinka sitä voisi toteuttaa?
  • Oliko elokuvan loppu (varsinkin Elion isän neuvon huomioiden) mielestäsi onnellinen?
  • “Puhua vai kuolla”, elokuvassa kysytään. Miksi puhuminen voi olla vaikeaa? Miksi Elion on välillä vaikea ymmärtää tai ilmaista tunteitaan?
  • Kohteleeko Elio mielestäsi reilusti Marziaa?
  • Ovatko Elion vanhemmat mielestäsi hyviä vanhempia?
  • Elokuva sijoittuu 1980-luvulle. Vaikuttaako se mielestäsi elokuvan tapahtumiin, miljööseen tai tunnelmaan?
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Call Me by Your Name

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Call Me by Your Name

"Yleensä minulla ei ole mitään hitaasti etenevää tarinaa vastaan, mutta tässä ei kerta kaikkiaan tapahtunut mielestäni mitään mielenkiintoista. Välillä hieman jo hämmensikin päähenkilön vaihteleva käytös, enkä oikein saanut hänestä otetta. Odotukset oli korkealla arvostelujen vuoksi, joten pettymyksesi tämä päätyi. Ihan ok elokuva kuitenkin."

Arvioijan ikä: 21

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 12

Puhtaan Rakkauden Puolesta.

"Kaunis ja herkkä kuvaus aidosta rakkaudesta, suvaitsevaisuudesta, erosta ja eron tuskasta. Tätä elokuvaa en unohda koskaan. Elio ja Oliver jäivät ikuisesti sydämeeni. Näin hyvin tehtyä elokuvaa näkee todella harvoin. Elokuva on hyvin kasvattava ja vapauttava kokemus. Timothee Chalameet ja Armie Hammer osaavat tulkita roolejaan todella aistikkaasti ja aidosti. Hyvä esimerkki isän ja pojan välisestä suhteesta, josta kaikkien vanhempien tulee ottaa esimerkkiä. Samoin myös se, että miestenkin välinen ystävyys voi olla hyvin syvällistä ja rakastavaa. Timothee Chalameet ja Armie Hammer ovat loistavia ja taitavia näytteliöitä, suuri kiitos."
Japi

Arvioijan ikä: 58

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 8© Koulukino 2024