‹ Takaisin

Captain Marvel

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

1990-luvulle sijoittuva Marvel Studiosin elokuva Captain Marvel on uusi seikkailu, jonka tapahtumat ajoittuvat aiemmin näkemättömälle ajanjaksolle Marvelin elokuvauniversumissa. Kyseessä on tarina siitä, miten Carol Danversista tulee yksi maailmankaikkeuden mahtavimmista sankareista. Kun galaktinen sota kahden alienrodun välillä levittäytyy maapallolle asti, Danvers ja pieni joukko hänen liittolaisiaan saavat huomata joutuneensa keskelle todellista hirmumyrskyä. (Lähde: Filmikamari)

Tietoa kasvattajalle

Marvelin elokuvauniversumin ensimmäinen naisvetoinen elokuva on perinteinen supersankarin syntytarina, missä kerrotaan sankarin supervoimien tausta ja miten hän päätyi jo ennestään tuntemiemme Avengers-hahmojen joukkoon. Seikkailu tapahtuu niin maapallolla kuin kaukana avaruudessakin ja elokuvan vauhdikkaat toimintakohtaukset ovat genrelle tyypillisen sarjakuvamaisia.

Captain Marvel rikkoo komeasti sukupuolistereotypioita, mutta punoo feminismin luonnolliseksi osaksi maailmankuvaansa. Se esittää elokuvan naishahmot itsenäisinä, omaan päätöksentekoon kykenevinä ihmisinä, joiden joukossa on keskussankarin lisäksi hänen ystävänsä, äidiksi tullut lentäjä-ässä. Äitiys ei kuitenkaan estä tätä tekemästä sankaritekoja, mihin hänen nuori tyttärensäkin äitiään kannustaa.

Captain Marvel sijoittuu 1990-luvulle, minkä myötä elokuvaan luodaan nostalgiaan nojaavaa huumoria. Muuten elokuvan huumori on vähäistä verrattuna muihin Marvel-elokuviin. Ihmissuhteiden osalta elokuva keskittyy ystävyyteen ja kaveruuteen, ja siitä on jätetty romanttinen osuus kokonaan pois.

Keskustelun tueksi

  • Mitä tiedät sarjakuvien Captain Marvel (tunnetaan Suomessa myös nimellä Kapteeni Ihme) hahmosta? Miten hyvin elokuva on mielestäsi onnistunut verrattuna alkuperäisiin sarjakuviin?
  • Millaisia sankarihahmoja elokuvassa nähdään? Entä millaisia ovat heidän tukijoukkonsa?
  • Captain Marvelissa on voimakas naisnäkökulma ja feministinen sanoma, mitä jotkut katsojat helposti kritisoivat. Miten tämä näkyy sinun silmissäsi? Miksi etenkin mieskatsojien on joskus vaikea hyväksyä naispuolista sankaria? Voitte myös keskustella seikkailuelokuvien naiskuvan muutoksesta viime vuosina.
  • Elokuvassa keskeiseen rooliin nousee myös Goose-kissa. Mitä muita elokuvien eläinhahmoja muistat?
Kirjoittaja: Helinä / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Captain Marvel

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Captain Marvel

Arvioijan ikä: 15

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 15© Koulukino 2024