‹ Takaisin

Cloudboy

4-6
7-9
10-12
13-15
hyvää vuorovaikutustatoimivaa yhteistyötäonnistumisen kokemuksiatunnetaitoja ruokkiva

Elokuvan synopsis

12-vuotias kaupunkilaispoika Niilas asuu isänsä kanssa Belgian Antwepenissä. Hän on elänyt isänsä kanssa niin kauan kuin muistaa ja hädin tuskin tuntee omaa äitiään, joka asuu Pohjois-Ruotsissa. Tänä kesänä kuitenkin Niilas matkustaa vanhempiensa kehotuksesta Ruotsin Lappiin tapaamaan äitiään. Hän ei ole kuitenkaan tästä innoissaan ja Lapissa ollessaan toivoo, että pääsisi pian takaisin isänsä luokse kaupunkiin.

Niilaksen äiti asuu uuden miehensä Samin, Samin lapsen Sunnàn ja heidän yhteisen lapsensa Pontuksen kanssa Lapissa. He pitävät poroja ja elävät hyvin toisenlaista elämää kuin mihin Niilas on tottunut. Huolimatta lämpimästä vastaanotosta Niilas vastahangoittelee, eikä halua ottaa osaa perheen elämään.

Ainoa, joka pääsee Niilaksen paksun kuoren sisälle on Sunnà. Niilas tutustuu lappalaiseen elämään ja lopulta päätyykin auttamaan kadonneen poron etsinnässä. Vastoin kaikkia odotuksia kesästä tuleekin hänelle seikkailullinen kesä, mikä ei jää varmasti ainoaksi Lapissa!

Tietoa kasvattajalle

Cloudboy johdattaa katsojan keskelle Pohjois-Ruotsin uskomattomia ja henkeäsalpaavia maisemia. Elokuvan avulla katsoja pääsee sukeltamaan Lapin elämään ja elämäntyyliin luonnon keskellä. Elokuvan päähenklö Niilas asuu kaupungissa, mikä tarjoaa sopivan vastakohdan pohtimaan luonnon ja kaupukielämän eroavaisuuksia ja toisaalta yhtäläisyyksiä.

Niilas elää isänsä kanssa Belgiassa eikä ole juurikaan tavannut äitiään. Äidillä puolestaan on oma uusi perhe-elämänsä Ruotsissa. Elokuva kertoo kasvutarinan, jossa Niilas tulee läheiseksi aikaisemmin etäänä olleen äitinsä kanssa ja kokee lopulta äidin uuden perheenkin omakseen. Elokuva tarjoaa stereotypioita rikkovia perhemalleja sekä esimerkin siitä, kuinka lapsi tai nuori voi sopeutua onnistuneesti uusiin tilanteisiin.

Cloudboyn keskeisenä teemana toimii nimenomaan päähenkilö Niilaksen kasvukertomus, jossa hän kohtaa ulkopuolisuuden tunteen Lapissa ja lopulta siskopuolensa Sunnàn avulla kokee tulleensa osaksi perhettä, eikä koe Lapin elämäntyyliä niin vieraaksi kuin aiemmin.

Elokuvan lopussa lapset tekevät yhteistyötä poron löytämiseksi ja yhteistyön avulla onnistuvatkin löytämään kadoksissa olleen poroemän. Elokuva tarjoaa hyviä yhteistyömalleja ja mahdollisuuden myös nuoren katsojan tunnetaitojen kehittämiseen.

Keskustelun tueksi

  • Minkälainen perhe Niilaksella oli?
  • Miksi Niilas ja Pontus olivat usein toisilleen kiukkuisia?
  • Mitä koet Niilaksen tunteneen äitiään kohtaan ennen kuin hän tapasi tämän Lapissa?
  • Miltä sinusta olisi tuntunut, jos olisit joutunut tärkeästä ihmisestä eroon puolituntemattomien ihmisten luokse?
  • Miten ja minkä avulla lapset onnistuivat saamaan poroemän kiinni?
  • Mitä eroa oli elokuvan kaupunkilaisessa ja maalaisessa elämäntyylissä?
Kirjoittaja: Melina / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Cloudboy

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Cloudboy

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024