‹ Takaisin

Coco

4-6
7-9
10-12
13-15
ajatuksia herättävähumoristinenmielikuvitusta rikastuttavasuosittelemme

Elokuvan synopsis

Niin hämmästyttävältä kuin se kuulostaakin, musiikki on ollut Miguelin suvussa kiellettyä jo monen sukupolven ajan. Mutta silti poika unelmoi taidokkaan muusikon urasta idolinsa Ernesto de la Cruzin tapaan. Salaperäisen tapahtumaketjun jälkeen Miguel tahtoo todistaa kaikille kykynsä näyttävässä ja värikkäässä Kuolleiden valtakunnassa. Matkalla hän tapaa vastustamattoman veijarin nimeltä Hector, ja yhdessä he lähtevät huikeaan seikkailuun selvittämään todellista tarinaa Miguelin suvusta. (Lähde: Walt Disney Studios Motion Pictures Finland)

Tietoa kasvattajalle

Coco on Disney-Pixarin elokuva, jonka tapahtumat sijoittuvat meksikolaisen kuolleiden päivän viettoon. Humoristisen ja tunteikkaan elokuvan teemoja ovat perhe, sukupolvien jatkumo ja omien unelmien seuraaminen. Tarina johdattaa myös elämän rajallisuuden pohdintaan.

Päähenkilö on sinnikkäästi unelmiaan tavoitteleva poika, joka joutuu vahingossa kuolleiden maailmaan. Vaikka aiheella ei turhaan mässäilläkään, on kuolema silti juonessa koko ajan vahvasti läsnä. Iso osa keskeisistä hahmoistakin on luurankoja, joskin kilttejä ja hauskoja sellaisia.

Elokuva on pääasiassa hauska ja loppu onnellinen. Mukana on kuitenkin myös hyvin jännittäviä ja surullisia kohtauksia, jotka saattavat vaikuttaa herkimpiin katsojiin. Kaiken kaikkiaan kyseessä on monitasoinen ja ajatuksia herättävä elokuva, joka sopii katsottavaksi sekä lapsille että aikuisille.

Keskustelun tueksi

  • Minkä takia Miguelin perhe ei pitänyt musiikista? Oliko asenne perusteltu? Miksi?
  • Mikä sai Miguelin ihailemaan Ernesto de la Cruzia niin paljon? Onko sinulla idoleita?
  • Millä perusteella ihmisten pitäisi valita mielenkiinnon kohteensa ja ammattinsa? Millainen merkitys läheisten mielipiteillä on?
  • Meksikossa vietetään kuolleiden päivää. Millä tavoin itse muistelet edesmenneitä läheisiä? Millaisia tunteita muistelu sinussa herättää?
  • Mitä uskot kuoleman jälkeen tapahtuvan? Millaisia uskomuksia tiedät eri kulttuureissa olevan?
  • Miksi omaan sukuhistoriaan kannattaa tutustua?
Kirjoittaja: Jenni / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Coco

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Coco

Pixarin huippua

"Tämä oli totaalisesti positiivinen yllätys! Minulla oli aluksi omat ennakkoluuloni elokuvaa kohtaan, koska disney on mennyt jo kauan aikaa melkoista alamäkeä. Mutta siis tämä oli aivan uskomattoman hieno ja yllättävän koskettava elokuva! Meinasin muutamaan otteeseen jopa aivan itkeä. Tämä on samankaltaista taattua laatua kuin Toy story 1-3 -elokuvat."
Positiivisesti yllättynyt

Arvioijan ikä: 21

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 6

Arvioijan ikä: 21

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 7

"Huikea ja koskettava elokuva, josta nauttivat niin perheen 8-12 vuotiaat lapset kuin vanhemmatkin. Teatterissa oli myös aika pieniä lapsia katsomassa, tuntuivat jaksavan hyvin eikä elokuva ole luurangoista huolimatta pelottava, mutta elokuva on monitasoinen enkä usko että ihan pieni pystyy siitä nauttimaan niin paljon kuin koululainen."

Arvioijan ikä: 38

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 7

Arvioijan ikä: 15

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 5© Koulukino 2024