‹ Takaisin

Corgi – Kuningattaren koiranpentu

4-6
7-9
10-12
13-15
humoristinentoimivaa yhteistyötämielikuvitusta rikastuttava

Elokuvan synopsis

Brittihovin suloinen lellikkikoira Rex on tottunut ylelliseen elämään. Kuningattaren suosikkipennun huomionhakuisuus on omaa luokkaansa ja hän aiheuttaakin pienimuotoisen diplomaattisen katastrofin Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ollessa illallisvieraana.

Kateellisten koirakavereidensa pettämänä Rex lähtee Buckinghamin palatsista häntä koipien välissä ja joutuu uusille kulmille katukoirien pariin. Palatsin lämpöön ja herkkuihin tottuneelle Rexille tämä on täysin uusi maailma. Varomattomana hän löytääkin itsensä keskeltä koirien Fight Clubia! Kuinka Rex pärjää uudessa ympäristössä? Selviytyykö hän takaisin kotiin kuningattaren luo? Matkalla sankarimme saa oppitunnin niin itsestään kuin ystävyydestä ja yhteistyön merkityksestä – ja valloittaa koko kansan sydämet. (Lähde: Cinemanse Oy)

Tietoa kasvattajalle

Kuningattaren lemmikki Rex päätyy tutustumaan kodittomien koirien elämään ja oppii, että aina ei pärjää yksin ja pahinkin öykkäri selätetään joukkovoimalla.

Rexin kasvutarina on myönteinen ja opettavainen, mutta muuten elokuva saattaa olla nuorimmille katsojille turhan raisu. Toinen koira esimerkiksi tyrkkää Rexin hukuttamistarkoituksessa veteen ja ennen pelastumista nähdään Rexin siirtyminen ”taivaaseen”. Tarinassa on myös melko uhkaavia kohtauksia, joissa on mukana mm. koiratappeluita ja tulipalo. Jännityksen vastapainoksi tarjoillaan huumoria, josta osa on selkeästi aikuisille suunnattua.

Elokuvassa on monia toimeliaita ja reippaita koirahahmoja, mutta sukupuolirooleiltaan roolimallitarjonta on varsin perinteinen. Englannin kuningatar on sympaattinen koirien lempeänä omistajana, mutta muuten naishahmot esitetään lähinnä potentiaalisina seurustelukumppaneina.

Keskustelun tueksi

  • Rex joutui elokuvassa ystävänsä pettämäksi. Mitä mielestäsi tapahtui ja miksi?
  • Oletko itse ollut joskus kateellinen ystävällesi?
  • Millä tavalla presidentin koira osoitti kiinnostustaan Rexiin? Entä miten Rex itse lähestyi omaa ihastustaan? Millä tavoin voi kauniisti kertoa toiselle, että pitää hänestä? Mitä jos tunne ei olekaan molemminpuolinen?
  • Mitä ajattelet elokuvan loppuratkaisusta? Saiko paha mielestäsi siinä palkkansa?
Kirjoittaja: Jenni / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Corgi – Kuningattaren koiranpentu

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Corgi – Kuningattaren koiranpentu

Gordi

"Tietää ystävyytä"
Jassu

Arvioijan ikä: 10

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 3

"Ei sovi lapsille. Härskiä seksivihjailua ja väkivaltaa. Muutenkin surkea elokuva."

Arvioijan ikä: 44

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 16

Corgi love

"Erittäin hyvä! Tykkään hirveästi corgeista.Traileri oli hyvä"
Liinus

Arvioijan ikä: 10

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 7

"Äiti ei antany kattoo star varsia niin käytiin kattoo tämä. Oli ihan kaka eikä edes ollut valo miekko ja ."

Arvioijan ikä: 69

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 1

Arvioijan ikä: 42

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 12

"Mielestäni seksuaalinen ahdistelu ja koiratappelut eivät kuulu ”perhe-elokuvana” mainostettuun k-7 elokuvaan. Aikuisen näkökulmasta elokuvan huumoriyritykset jäivät aika vaisuiksi, eivätkä lapsetkaan pitäneet elokuvaa viihdyttävänä. En voi oikein suositella elokuvaa kenellekään, mutta erityisesti ei peruskoululaisille."

Arvioijan ikä: 34

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 16

"Ei todellakaan sovi 7vuotiaalle! Hukuttamiskohtaus ja tulipalo, ystävän pettäminen"
Sj

Arvioijan ikä: 47

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 10

"Varoituksen sana Corgi-elokuvasta (myös spolerivaara). Oli kuin kuin huono aikuisten B-luokan elokuva. Hasukojakin kohtia ja nykyaikaisen tasoista animaatioita. Mutta lisäksi mukanokkelia viittauksia nykypolitiikkaan, seksillä vihjailuja (ja käydään päälle, vaikka toinen ulvoo ei!), väkivaltaa (koirien raaka kehätappelu, jossa myös meinataan heittää häviäjä polttouuniin), takaa-ajokohtauksia.. Päähenkilön hukkusmiskuolemaa kuvaillaan tuskallisen pitkään, samoin päähenkilön pakoyrityksiä ilmiliekeissä olevasta huoneesta, jonne petturiystävä teljennyt. Hetkeksi toivoni heräsi, kun "heikommat" joukkona alkoivat vastustaa pahista, mutta sekinkin taistonvoittivat väkivallan keinoin.. K7, katsoin tätä omin silmin peilaten 7- ja 4.5 -vuotiaiden näkövinkkeliin."

Arvioijan ikä: 35

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 16© Koulukino 2024