‹ Takaisin

Croodit: Uusi aika

4-6
7-9
10-12
13-15
humoristinenmielikuvitusta rikastuttavaoptimistinen

Elokuvan synopsis

Luolamiesten perhe Croodit on selviytynyt lukuisista vaaroista ja katastrofeista, aina esihistoriallisista pedoista perheen tyttären ensimmäiseen poikakaveriin. Nyt he kuitenkin kohtaavat jotain, mikä mullistaa lauman elämän: toisen perheen.

Croodit tarvitsevat uuden kodin, joten perhe lähtee tien päälle etsimään turvallista asuinpaikkaa. Kun he löytävät suojaisan paratiisin täynnä luonnon antimia, heidän ongelmansa näyttää ratkenneen… On vain eräs mutta. Paikalla asuu jo toinen perhe, Parempaiset.

Parempaiset ovat Croodeja muutaman askeleen edellä evoluutiossa: heillä on upea puumaja, ihmeellisiä keksintöjä ja satoisat viljelykset täynnä ruokaa. Kun he ottavat Croodit asumaan luokseen, perheiden välit alkavat nopeasti kiristyä.

Juuri kun kaikki vaikuttaa menevän pieleen, uusi uhka sinkoaa molemmat perheet uuden kodin suojista kohti seikkailua. Heidän on hyväksyttävä erilaisuutensa, haettava tukea toisistaan ja rakennettava yhteinen tulevaisuus. (Lähde: Finnkino Oy)

 

Tietoa kasvattajalle

Croodit elävät mielikuvituksellisessa “kivikauden” maailmassa, joka on hieman meidän maailmamme kaltainen, mutta ei aivan samanlainen. Eriskummallinen ympäristö omituisine otuksineen tarjoaa paljon ihmeteltävää ja ihasteltevaa. Tarinamaailman suunnittelussa on annettu mielikuvituksen laukata ja siitä on monen ikäisen katsojan varmasti helppo innostua.

Croodit: Uusi aika on ennen muuta komedia. Parheanimaatioille tyypillisesti elokuva yhdistelee huumorin eri lajeja, ja osa vitseistä on suunnattu varttuneemmille katsojille kun taas osa on enemmän pienempien makuun. Hieman Kivisten ja Sorasten tyyliin elokuva on täynnä luolamiesten versioita nykymaailman vempaimista: tableteista, taulutelevisioista, vessoista… Elokuva peilaa humoristisesti nykymaailman ilmiöitä ja asioita ja tarjoaa kaiken ikäisille katsojille hyviä oivalluksia ja tarttumapintaa.

Toisaalta luolamiesten maailmassa vallitsevat myös luolamiesten lait: nuijat ja nyrkit heiluvat tämän tästä. Kyse on kuitenkin enemmän animaatiolle tyypillisestä fyysisestä komediasta kuin väkivallasta. Ongelmia ratkotaan myös muilla keinoin kuin nyrkeillä.

Elokuvan perhekäsitys on hyvinkin perinteinen, mutta toisaalta elokuva opettaa kuinka erilaisuus on voimaa ja jokaisella on oma paikkansa tiimissä. Kun kaksi erilaista perhettä kohtaavat, erilaisuus johtaa aluksi konflikteihin. Vaikeuksien edessä perheet huomaavat kuitenkin eri asioiden toisen puolen ja erilaisuuden rikkauden. 

Croodit: Uusi aika on varsin suoraviivainen elokuva, eikä sen tarina juurikaan poukkoile. Se on helposti seurattava pienimmillekin katsojille. Vauhti on kuitenkin kova ja varsinkin loppua kohden rauhallisempia suvantohetkiä on vähemmän ja vähemmän. Tilanteet ratkeavat yleensä hyvinkin nopeasti, usein saman kohtauksen aikana; pitkäkestoista jännitystä on vähän.

Keskustelun tueksi

  • Mitä eroja huomasit Croodien ja Parempaisten perheiden välillä?
  • Millaisia hankaluuksia erilaisuus aiheutti? Entä mitä hyötyä siitä oli?
  • Mitä Croodit: Uusi aika opettaa yhteistyöstä?
  • Millainen sinun perheesi on? Mihin perheitä tarvitaan?
  • Mitä tiedät kivikaudesta? Millaisia kivikauteen liittyviä asioita elokuvassa oli?
Kirjoittaja: Juuso / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Croodit: Uusi aika

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Croodit: Uusi aika

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024