‹ Takaisin

Daddy's Home

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Radioaseman pomo Brad Whitaker haluaa olla hyvä isäpuoli vaimonsa kahdelle lapselle, mutta ongelmat alkavat, kun lasten biologinen isä, komea ja raisu Dusty, ilmestyy kuvioihin ja miehet ryhtyvät kilpailemaan lasten huomiosta.

Tietoa kasvattajalle

Perhekomedia käsittelee uusperheen rajanvetoja ja vallanjakoa erityisesti isien näkökulmasta. Brad Whitaker haluaa olla täydellinen isä: turvallinen, välittävä ja aina läsnä. Mutta kuka lopulta “omistaa” lapset – kenellä on oikeus kasvattaa heitä ja päättää, millaisia roolimalleja heille tarjotaan?

Whitakerin perheeseen kuuluu vaimo ja kaksi alakouluikäistä lasta vaimon edellisestä liitosta. Lapset ovat aktiivisesti mukana tapahtumissa, mutta elokuvan teemoja tarkastellaan aikuisten näkövinkkelistä. Lasten biologinen isä Dusty on Bradin täydellinen vastakohta, ja samalla kun pullistelevat isät kilpailevat lasten suosiosta, mittaillaan käsityksiä miehuudesta ja miehekkyydestä.

Päähenkilöä esittävä Will Ferrell on tehnyt monenlaista elokuvaa koko perheen leffoista roiseihin komedioihin. Daddy’s Home edustaa Ferrellin tuotannon pehmeämpää puolta, vaikka alatyylisiä vitsejä löytyy etenkin osuudesta, jossa käydään hedelmöitysklinikalla ja kisataan sukuelinten koosta.

Keskustelun tueksi

  • Millainen on mielestäsi hyvä isä? Luettele kolme ominaisuutta, jotka tekevät isästä hyvän. Huomaatko eroa lasten ja vanhempien näkemyksissä? Entä eroavatko hyvän isän ja hyvän äidin määritelmänne jotenkin toisistaan? Tarjoaako Daddy’s Home vastauksen kysymykseen “millainen on hyvä isä”?
  • Brad ja Dusty käyttävät kyseenalaisiakin keinoja kilpaillessaan lastensa suosiosta. Voiko lasten kiintymystä ostaa rahalla? Pitääkö isän olla taitava kaikessa? Mitä haittaa lapsille on aikuisten käytöksestä elokuvassa?
  • Miten konflikteja ratkotaan elokuvassa? Vastataanko väkivaltaan aina väkivallalla? Miksi isät käyttäytyvät hyökkäävästi?
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Daddy's Home

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Daddy's Home

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024